21 / 05 / 2022


Cum explică Dodon victoria Maiei Sandu în primul tur al alegerilor

După patru ani, istoria se repetă, se confruntă aceiași concurenți ca și în 2016. Astfel a comentat actualul președinte Igor…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 02/11/2020

După patru ani, istoria se repetă, se confruntă aceiași concurenți ca și în 2016. Astfel a comentat actualul președinte Igor Dodon, victoria contracandidatei sale Maia Sandu în primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. 
„Vreau să felicit contracandidatul de pe dreapta, doamna Maia Sandu, care a trecut în turul 2 cu un rezultat bun. Nouă, ambilor, ne revine să continuăm împreună lupta electorală, timp de încă două săptămâni. Ne vom întâlni și la dezbateri televizate. Observăm că, după patru ani, istoria se repetă. Se confruntă aceiași concurenți ca și în 2016”, a remarcat Igor Dodon.
Totodată, șeful statului a mulțumit tuturor cetățenilor care l-au votat, dar și tuturor celor care au participat la alegerile prezidențiale. „Desigur că ar fi fost bine dacă mai multă lume ar fi ieșit la vot, pentru a defini cât mai clar voința poporului Moldovei. Dar sper că o asemenea mobilizare se va realiza în turul 2, pe 15 noiembrie”, a menționat Dodon.
Amintim că Maia Sandu, candidatul PAS la alegerile prezidențiale din Republica Moldova a obținut 36,16% sau 487 635 de voturi. Ea se va duela în turul II al acestui scrutin electoral cu actualul președinte Igor Dodon, care s-a clasat pe locul al doilea, cu 32,61 % sau 439 866 de voturi. Și în diasporă, Maia Sandu a învins categoric înregistrând un scor de 70,12% din numărul total de voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va avea loc pe 15 noiembrie.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: