15 / 06 / 2021


Cum arată Grădinița ,,Ghiocel” din Tîrnova datorită României

Copiii din satul Tîrnova, raionul Edineț dispun de o grădiniță ultra modernă, grație unui grant în valoare de 2,4 milioane…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 20/02/2021

Copiii din satul Tîrnova, raionul Edineț dispun de o grădiniță ultra modernă, grație unui grant în valoare de 2,4 milioane de lei moldovenești acordat de România. După renovarea, aceasta ar putea concura cu cele mai dotate instituții preșcolare din Republica Moldova, transmite presa din regiune.
Pereții termoizolați și acoperișul renovat au schimbat radical aspectul de odinioară a clădirii. Totodată, a fost dotată cu mobilier, tehnică nouă și blocuri sanitare, iar datorită condițiilor moderne, grădinița nu duce lipsă de copii.
„Grădinița „Ghiocel” are bloc sanitar bine dotat, avem soră medicală și cabinet medical, bucătărese bine instruite, avem condiții foarte bune. Dacă înainte blocul sanitar nu se încălzea, în bucătărie tot era frig și era greu să facem mâncare, acum avem condiții minunate”, a spus directorul grădiniței, Ala Goraș.
Copiii de aici au parte de jucării personalizate și pot urmări emisiuni educaționale la televizoarele achiziționate în cadrul proiectului.
„Este foarte bine pentru că avem condiții și este ușor de lucrat cu copiii chiar și pe timp de pandemie. Noi suntem prima grădiniță din raion care s-a redeschis pe data de 7 septembrie. Înainte ne încălzeam de la sobe, se încălzea doar sala de grupă, dormitorul nu se încălzea, acum se încălzește totul și este foarte bine”, a explicat educatoarea Georgeta Feodorov.
Inițiativa de a reabilita grădinița aparține primarului, care și-a dorit condiții mai bune pentru copiii din sat.
„Îmi era rușine de satul meu pentru că era într-o stare de pe vremea colhozului. Am aplicat la un proiect în două etape. În prima etapă a fost renovată parțial grădinița, au fost realizate lucrările pe interior, schimbate geamurile, ușile, blocurile sanitare. În primul meu an de mandat, intram în grupele pentru copii și erau  doar câte trei-patru copii, sărmanii nu rezistau până la sfârșitul zilei, era foarte frig,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: