15 / 08 / 2022


Criza gazelor: un furnizor german de energie va dubla prețurile

Criza gazelor: un furnizor german de energie va dubla prețurile. Compania germană de utilități Rheinenergie, furnizorul de energie al orașului…

De redactia , in Internațional , at 03/08/2022

Criza gazelor: un furnizor german de energie va dubla prețurile.
Compania germană de utilități Rheinenergie, furnizorul de energie al orașului Köln, a anunțat că va dubla prețurile pentru unii clienți de la 1 octombrie, din cauza problemelor legate de aprovizionarea cu gaze din Rusia, potrivit Sky News.
Majorarea prețului are loc în contextul în care costurile de achiziție a gazelor naturale au crescut foarte mult.
CITEȘTE ȘI: A aruncat prosopul Rebecca Bedelean?
Scăderea fluxurilor de gaz rusesc a forțat furnizorii de energie din întreaga Europă să cumpere combustibil la prețuri de piață semnificativ mai mari.
Ca urmare, Rheinenergie a anunțat că va majora prețurile la gazele naturale la 18,30 cenți de euro pe kilowatt-ul oră (Kwh), de la 7,87 cenți în prezent.
„Într-un apartament din Köln cu un consum anual de 10.000 Kwh, costul anual crește la aproximativ 2.002 euro, anterior era aproximativ 960 de euro”, a anunțat Rheinenergie într-un comunicat.
Majorările de preț se vor aplica clienților care nu au contracte cu preț fix, a precizat compania.
După ce Rheinenergie a anunțat creșterile de prețuri, pe site-ul companiei a apărut un mesaj de avertizare a clienților cu privire la timpii lungi de așteptare la linia sa telefonică, din cauza unui volum mare de apeluri.
(sursa: Mediafax)

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: