15 / 06 / 2024


Cristoiu: Maia Sandu a distrus R. Moldova! Cum să pierzi Chişinăul, considerat vârful pro-UE al Moldovei? – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 11/11/2023

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit, printre altele, despre alegerile locale care au avut loc în Republica Moldova, scrie gandul.ro.

„Macron a invitat-o pe Maia Sandu la cină la Palatul Elysée. Ea era încântată, dar a făcut tot felul de prostii. Nu a învățat nimic din greșelile foștilor politicieni. Nimeni nu învață. Cazul Traian Băsescu ar trebui predat la toate lecțiile de istorie din lume. A fost cel mai „licuricișt” conducător român din istorie. A făcut tot ce a zis America”, a declarat Ion Cristoiu.

Marius Tucă: Valentin Stat a remarcat faptul că securiștii români au fost trimişi la Chișinău pentru a o ajuta pe Maia Sandu în cucerirea absolută a puterii. Maia Sandu nu a înțeles că acei oameni sunt tot cei care nu au carte, care nu știu istorie.

„Maia Sandu a transformat alegerile locale în opțiune geopolitică. A zis că avem de optat între pro-europeni și pro-ruși. A câștigat alegerile locale. Eu nu cred că le-au câștigat pentru că moldovenii suntem pro-ruși sau pro-europeni”, a adăugat Cristoiu.

Republica Moldova are foarte multe probleme, consideră scriitorul.

Duminica trecută au avut loc alegeri locale cu miză majoră în Republica Moldova. Candidatul pro-rus Ion Ceban, primarul în funcție al Chișinăului, a obținut un nou mandat încă din primul tur cu 50,62% din voturi după prelucrarea tuturor celor 305 procese verbale. Candidatul PSDE Mosoreti Dmitri a câștigat alegerile în comuna Risipeni, raionul Fălești, localitatea natală a președintei republicii Moldova, Maia Sandu.

„Maia Sandu a distrus Moldova. Cum să piardă Chișinăul, unde se presupune că este vârful pro-europenilor?”, a mai spus Ion Crisotiu.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *