22 / 06 / 2021


Cristian Ivănuţă, deputat AUR: A8, Autostrada Unirii – o speranță pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului

Profesor de istorie, Cristian Ivănuţă, deputat AUR în Circumscripţia 24, Iaşi, a declarat pentru redacția 60m.ro că „ Lipsa infrastructurii,…

De redactia , in Opinii , at 03/03/2021

Profesor de istorie, Cristian Ivănuţă, deputat AUR în Circumscripţia 24, Iaşi, a declarat pentru redacția 60m.ro că „ Lipsa infrastructurii, a unor proiecte de anvergură finanţate de la buget din cauza lipsei de viziune şi voinţă politică a tuturor guvernelor post-decembriste au determinat subdezvoltarea şi sărăcia judeţelor din Moldova”.

Întrebat despre necesitatea construirii Autostrăzii A8, deputatul AUR a afirmat „Pentru a da un orizont, o speranță românilor de pe ambele maluri ale Prutului, trebuie construită Autostrada A8 – Autostrada Unirii

Adoptarea şi demararea a Autostrăzii şi a Prutului navigabil ar avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică a judeţelor Moldovei, lichidând sărăcia dar, mai cu seamă, odată implementate aceste două proiecte ar reprezenta o Reparaţie istorică pentru sacrificiile pe care Moldova în decursul evoluţiei statului român”.

„Acest proiect al Autostrăzii Unirii are rolul să realizeze conexiunea de infrastructură cu spaţiul românesc intracarpatic, pe sectorul Ungheni-Iași- Tg. Neamt – Tg. Mureș, care să permită accesul comercial economic spre spaţiul central european, iar dincolo de Prut să se execute tronsonul Ungheni-Chișinău” mai susține deputatul Cristian Ivanuță.

În calitate de parlamentar ieșean, Cristian Ivanuță spune că nu poate să se prefacă că nu vede cum sunt ignotate interesele judeţelor din Moldova, iar subfinanţarea de la bugetul de stat a creat o realitate dureroasă care trenează de peste un veac şi jumătate.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: