26 / 02 / 2024


Cristi Danileț cere pensie specială – Judecătorul iese la pensie la doar 48 de ani

By editor , in Actualitate , at 06/01/2024

La doar 48 de ani, judecătorul Cristi Danileț se va putea bucura de pensia de serviciu în timp ce se va dedica adevăratelor sale pasiuni, cum au fost cele care i-au adus trei excluderi din partea CSM: filmările bizare pe TikTok și comentariile politice pe internet.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii urmează să analizeze în ședința prima ședință din 2024, pe 10 ianuarie, cererile de pensionare formulate de 16 judecători. Printre aceștia se numără și Cristi Danileț, judecător la Tribunalul Cluj, recent revenit în profesie după trei excluderi dictate de CSM și anulate în recurs de ÎCCJ.

Activitatea de după mandatul de la CSM a fost marcată de activism politic și manifestări publice pe care judecătorii din CSM le-au considerat nedemne pentru un magistrat. 

În mai 2022, Secţia pentru judecători a CSM a dispus excluderea pentru a doua oară din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ pentru abateri disciplinare, constând în apartenenţa la o formaţiune politică şi desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Danileț a avut și o a treia excludere, pentru că a lăsat în libertate traficanți de droguri printr-o eroare procedurală pe care a încercat-o să o acopere prin mijloace nelegale. Și de această a treia excludere a fost salvat de ÎCCJ. În aprilie 2023, judecătorii ÎCCJ a schimbat sancțiunea excluderii din magistratură cu sancțiunea „diminuării indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de 6 luni”.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii