16 / 01 / 2022


Crima din pădure: Cum l-a omorât în bătaie un pădurar din Bihor pe cetăţeanul care îl acuza de furturi de lemne

Cu trei ani în urmă, pe 7 noiembrie 2018, poliţiştii din comuna Budureasa erau alertaţi de o femeie care le…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 04/12/2021

Cu trei ani în urmă, pe 7 noiembrie 2018, poliţiştii din comuna Budureasa erau alertaţi de o femeie care le cerea ajutor pentru a-şi găsi consortul. Nicolae Cristea, în vârstă de 69 ani, plecase cu o zi mai devreme la cules de ciuperci în Valea Hijului, o zonă împădurită din apropiere, şi nu s-a mai întors.

A fost găsit în scurt timp, zăcând fără viaţă într-un şanţ. Fusese ucis, după cum aveau să stabilească procurorii Parchetului Bihor, care după trei zile aveau şi un suspect: Ionuţ Roiti, un tânăr pădurar cu care victima se certa de ceva vreme, suspectându-l că fură lemne chiar din pădurea pe care era pus s-o păzească.

Pădurarul a fost arestat preventiv, dar numai pentru o săptămână, apoi a fost plasat sub control judiciar şi trimis în judecată, întâi pentru omor, acum pentru lovituri cauzatoare de moarte, acuza fiind schimbată după ce dosarul a fost returnat procurorilor de judecători, care au reproşat „caracterul incomplet al urmăririi penale sub aspect probatoriu”…

Pădurar la furat de lemne

Făcut public de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor la solicitarea BIHOREANULUI, actul de acuzare întocmit pe numele lui Ionuţ Roiti, inculpat pentru lovituri cauzatoare de moarte, şi al lui Simion Lingurar, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, dezvăluie că în ziua crimei pădurarul intrase în pădure ca să fure lemn de foc pentru socrul său, Mihuţa Ioan Sorin.

Ca să termine mai repede, l-a luat cu el şi pe socru, şi două ajutoare, între care Lingurar. Pădurar la Ocolul Silvic Codrii Beiuşului, Roiti avea în administrare Cantonul din Valea Hijului. Ca atare, a decis să ia lemne din pădurea pe care o administra, unde n-ar fi riscat să fie descoperit de un alt pădurar.

Ghinionul a fost că lângă rampa de încărcare a materialului lemnos,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: