15 / 06 / 2024


Credincioșii din raionul Strășeni, pelerinaj la mănăstirile din Iași ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 27/11/2023

Creștinii din comunitatea religioasă „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Strășeni și comunitatea religioasă „Adormirea Maicii Domnului” din satul Făgureni, raionul Strășeni, au vizitat mai multe locuri sfinte din municipiul Iași.
Pelerinajul a avut loc cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și cu purtarea de grijă părintească a Înaltpraesfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
„Cu această ocazie creștinii ortodocși ai parohiilor „Sf. Cuv. Parascheva” mun. Strășeni și „Adormirea Maicii Domnului” satul Făgureni, r. Strășeni au mulțumit Preasfințitului Părinte Veniamin pentru binecuvântarea și sprijinul oferit pentru efectuarea acestui pelerinaj și Înaltpreasfințitului Părinte Teofan pentru primirea părintească de care a dat dovadă, cât și domnului Nicolae Zagnat pentru ajutorul acordat la organizarea acestui frumos pelerinaj”, se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei.
Grupul de credincioși a vizitat Catedrala Mitropolitană „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” și Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc”. După prânz, au mai vizitat Mănăstirea Golia, Mănăstirea Cetățuia, Mănăstirea Frumoasa și Mănăstirea Vlădiceni – vatra de baștină a părintelui Calistrat Chifan.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *