18 / 06 / 2024


Cozmin Gușă: Cât de distrusă e justiția românească? Cazul Cherecheș și fugarii periculoși pentru oamenii Statului Paralel – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 12/11/2023

Urmăresc și eu de câteva zile telenovela cazului primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ai cărui socrii au fost arestați deoarece au încercat s-o mituiască pe judecătoarea ce se pregătea să dea sentința în dosarul ginerelui lor.  (Un editorial de Cozmin Gușă)

Cherecheș a dat ieri un interviu de o jumătate de oră presei locale, în care explică faptul că el deduce că socrii săi au vrut să-i facă bine cu forța, oferind o mită de 100 de mii de euro pentru achitarea sa, mită intermediată de către mama judecătoarei. Noi trebuie să pricepem că Cherecheș n-a știut nimic (nici nu sunt dovezi c-ar fi știut), dar și că mama judecătoarei și-a anunțat fiica, care la rândul ei a anunțat DNA-ul pentru organizarea înregistrării ambientale, respectiv a flagrantului. Cinste și omenie de toate părțile!

Filierele subterane de mită din justiție nu sunt ceva nou, iar eu deduc la rândul meu că socrii lui Cherecheș (oameni cu stare, dacă au disponibili 100 de mii de euro pentru mită), au fost bine informați că drumul spre ciocanul judecătoarei e bătătorit demult, și el trece prin bucătăria mamei acesteia. Fiind un caz celebru, judecătoarea n-a acceptat operațiunea (de data asta!), a informat procurorii, și așa s-a ajuns la arestările socrilor. E de presupus că procurorii DNA vor afla de la socrii lui Cherecheș cum și de către cine au fost sfătuiți despre filiera mitei, rămâne de văzut dacă vor cerceta în plus detaliile, ce-ar putea aduce inclusiv inculparea/arestarea cuplului mamă-judecătoare, pentru fapte din trecut.

Oricum va fi, Cherecheș cere recuzarea judecătoarei pusă să-i dea sentința, care e limpede că acum nu mai poate fi obiectivă. Iar de-aici apar întrebări dacă nu cumva avem de-a face cu o operațiune mult mai sofisticată, prin care să se fi pus la cale chiar eliminarea judecătoarei din complet, iar socrii lui Cherecheș să nu fi fost decât sacrificații unei cabale menite să rezolve o mare problemă a ginerelui lor. Dacă judecătoarea nu va fi recuzată, atunci sentința va fi atacată pe motivul evident că nu îndeplinește condițiile legale, iar dacă aceasta va fi eliminată din complet, ba chiar cercetată temeinic în baza detaliilor oferite de către socrii, chichițele judecătorești vor putea aduce în viitor orice decizie, incluse fiind rejudecarea cazului, dar și un dosar penal pentru judecătoare. 

Tot în această săptămână fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a scăpat de pușcăria din România reușind un apel spectaculos la CEDO, ce-i dă dreptul să rămână în Italia, pe motiv că în România i-ar fi fost încălcat dreptul la viaţă şi ar fi supus la tratamente inumane şi degradante. Cam la fel a reușit să scape săptămâna trecută și miliardarul evreu Benny Steinmetz,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *