16 / 10 / 2021


Covid în Bihor: Un bărbat infectat din Salonta a decedat, crește rata infectărilor. Vezi situația pe localități!

Încă o persoană infectată cu Covid-19 a murit, iar alte 68 au fost diagnosticate, conform celei mai recente statistici transmise vineri…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 18/09/2021

Încă o persoană infectată cu Covid-19 a murit, iar alte 68 au fost diagnosticate, conform celei mai recente statistici transmise vineri presei de Direcția de Sănătate Publică și Prefectură.

Astfel, numărul persoanelor diagnosticate de la începutul pandemiei a ajuns în Bihor la 30.227, dintre care 28.045 s-au vindecat, iar 1.590 au decedat.

Aproape 600 de cazuri active

Noile diagnosticări vin după efectuarea a 428 de teste, fapt ce indică o rată de pozitivare de 15,88%.

Vineri dimineață în Bihor erau 592 de cazuri active, iar 118 persoane erau internate, dintre care 25 în stare gravă, în secții de Anestezie-Terapie Intensivă.

Dr. Daniela Rahotă, șefa DSP Bihor, a declarat pentru BIHOREANUL că persoana decedată este un bărbat în vârstă de 84 de ani, din Salonta. „Pacientul era pozitiv din 24 august, a stat acasă, dar în 6 septembrie a fost internat la secția ATI de la Spitalul Pelican și ieri (joi, n.r.) a decedat. Avea și alte boli asociate: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, insuficiență mitrală, demență și era nevaccinat”, a declarat dr. Rahotă.

Printre noile cazuri diagnosticate se numără și un focar familial, adică persoane infectate din aceeași familie, restul sunt cazuri răzlețe.

Situația pe localități

Și rata de infectări pe localități a crescut. Comparativ cu ziua de joi, când în Bihor erau 14 localităţi cu incidențe cumulate de peste 1 la mia de locuitori, vineri, numărul acestora a urcat la 18.

Pe primul loc rămâne în continuare comuna Gepiu, cu aceeaşi incidenţă ca zilele trecute, de 5,32 la mie, şi același număr de infecții, 11, urmată de Brusturi (3,46 la mie, 12 cazuri active), Căbești (2,2 la mie, 4 cazuri active) și Sântandrei (2,08 cazuri la mie, cu 17 cazuri active).

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: