27 / 01 / 2022


COVID-19 – Vaccinul Pfizer, autorizat de urgență în SUA

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a anunțat că a autorizat utilizarea vaccinului Covid-19, produs de Pfizer, primele vaccinări…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 13/12/2020

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a anunțat că a autorizat utilizarea vaccinului Covid-19, produs de Pfizer, primele vaccinări fiind așteptate în câteva zile, transmite Reuters potrivit mediafax.

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a acordat o autorizație de utilizare de urgență a vaccinului, dezvoltată de Pfizer și BioNTech, care s-a dovedit a avea 95% eficiență în prevenirea bolii, într-un studiu în stadiu târziu.

Conform FDA, vaccinul poate fi administrat persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste.

Reuters notează că se așteaptă ca lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele în vârstă din instituțiile de îngrijire să fie primii beneficiari ai unei prime runde de 2,9 milioane de doze de vaccin.

Cazurile sunt în creștere în Statele Unite, iar până acum au fost înregistrate cel puțin 295.000 de decese.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat pentru prima dată în Marea Britanie la începutul acestei luni, unde vaccinarea a început marți. De asemenea, Canada a autorizat vaccinul și se așteaptă să înceapă vaccinările săptămâna viitoare, scrie știripesurse.ro.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: