25 / 09 / 2023


COVID-19: Marea Britanie intră în carantină naţională de joi. Record de decese şi peste 20.000 de noi infectări

Marea Britanie a raportat marţi 397 de noi decese cauzate de COVID-19, cea mai mare cifră zilnică de la 27…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 04/11/2020

Marea Britanie a raportat marţi 397 de noi decese cauzate de COVID-19, cea mai mare cifră zilnică de la 27 mai. Bilanţul total al deceselor a crescut astfel la 47.250, fiind ţara cu cel mai mare număr oficial de morţi din Europa din cauza COVID-19, informează Reuters, citată de Agerpres.

Boris Johnson

De asemenea, 20.018 noi cazuri confirmate au fost raportate marţi, faţă de 18.950 cu o zi mai devreme.

După ce luna trecută a respins apelurile la o nouă izolare naţională, premierul Boris Johnson a făcut un viraj de 180 de grade anunţând noi restricţii naţionale, care vor intra în vigoare joi la 00:01 GMT şi vor dura până pe 2 decembrie.

Se reinstituie norma ”staţi acasă”, se va reduce timpul petrecut afară, se recomandă evitarea călătoriilor (cu mijloace de transport private sau publice) care nu sunt absolut necesare.

Deplasările nu vor mai fi permise decât cu câteva excepţii precum cele în scopul cumpărăturilor de produse de strictă necesitate, îngrijirii copiilor sau educaţiei, îndeplinirii sarcinilor de serviciu (în situaţiile unde activitatea nu se poate desfăşura de acasă), tratamentelor medicale – programări sau situaţiilor de urgenţă, exerciţiilor fizice (alături de persoane din familie sau cu maxim o persoană din altă familie) şi vizitării unor membri de familie din categoria persoanelor vulnerabile.

Întâlnirile între persoane din familii diferite vor fi interzise atât în interior, cât şi în spaţiile publice, cu câteva excepţii; se va menţine regula distanţării fizice de 2 metri.

Vor fi închise magazinele care comercializează produse care nu sunt de strictă necesitate, restaurantele şi barurile, muzeele şi sălile de spectacole (cinematografe, teatre, săli de concerte), frizeriile, saloanele de înfrumuseţare, bronzare, masaj şi tatuaj, centrele de petrecere a timpului liber (grădini zoo, grădini botanice,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: