22 / 01 / 2022


Coronavirus: Vaccinarea anti-COVID-19 a demarat oficial în ţările Uniunii Europene

Vaccinarea împotriva noului coronavirus a demarat oficial duminică în toate ţările Uniunii Europene, primele persoane care au primit doze de…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 28/12/2020

Vaccinarea împotriva noului coronavirus a demarat oficial duminică în toate ţările Uniunii Europene, primele persoane care au primit doze de vaccin fiind din rândul pensionarilor şi al medicilor, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Trei angajaţi ai unui spital din Roma, primii vaccinaţi în Italia

La 10 luni de la confirmarea primului pacient pozitiv la coronavirus, Italia, ţara cu cea mai mare rată a mortalităţii asociată COVID-19 din Europa – cu peste 71.000 de decese, a început vaccinarea primilor cetăţeni. Trei angajaţi din domeniul sanitar de la spitalul Spallanzani din Roma au fost vaccinaţi cu câteva minute înainte de ora 07:00 GMT cu vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech şi denumit Comirnaty, potrivit declaraţiei comisarului pentru epidemii Domenico Arcuri.

„Vaccinarea a decurs foarte bine şi a fost un moment emoţionant şi istoric. Este începutul sfârşitului şi sper că voi fi prima din cei peste 60 de milioane de italieni”, a declarat Claudia Alivernini, o asistentă medicală de 29 de ani, la postul public RAINEWS24, preluat de Reuters.

Ministerul Sănătăţii de la Roma a difuzat mai multe fotografii în care se poate vedea cum femei şi bărbaţi primesc dozele de vaccin duminică dimineaţa, la o zi după ce aproape 10.000 de doze au ajuns în ţară. „Această dată va rămâne cu noi pentru totdeauna”, a scris pe Twitter premierul Giuseppe Conte, citat de dpa.

Vaccinul va fi gratuit, iar lucrătorii din sistemul sanitar şi vârstnicii vor fi primii care se vor putea vaccina voluntar.

În Germania, vaccinarea este asigurată de către echipe mobile

Echipe mobile au început administrarea vaccinului anti-COVID-19 şi în Germania. Primii imunizaţi sunt cei cu vârste de peste 80 de ani şi îngrijitorii şi personalul din spitale. Într-o primă fază, Germania se va baza în principal pe echipele mobile de vaccinare pentru acest demers,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: