21 / 10 / 2021


Coronavirus: SUA insistă asupra unei investigaţii „transparente“ privind originea virusului

Ministrul american al sănătăţii, Xavier Becerra, a cerut marţi studii „independente şi transparente” privind originea coronavirusului care provoacă boala COVID-19,…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 27/05/2021

Ministrul american al sănătăţii, Xavier Becerra, a cerut marţi studii „independente şi transparente” privind originea coronavirusului care provoacă boala COVID-19, în cadrul intervenţiei sale la Adunarea anuală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează EFE, citată de Agerpres.

Xavier Becerra

„Trebuie să înţelegem mai bine pandemia pentru a putea răspunde mai bine la ameninţări viitoare, iar studiile privind originea SARS-CoV-2 trebuie să fie transparente, bazate pe ştiinţă şi pe independenţa experţilor”, a subliniat Becerra prin videoconferinţă.

Statele Unite şi-au exprimat în februarie nemulţumirea faţă de rezultatele preliminare ale investigaţiilor realizate la începutul acestui an de experţi internaţionali la Wuhan (China) pentru a căuta posibila origine a pandemiei, considerând că autorităţile chineze au ascuns date de misiunea trimisă de OMS.

Experţii au indicat atunci, după patru săptămâni de investigaţie în China, că ipoteza cea mai probabilă a originii noului coronavirus este că a fost transmis la om de animale sălbatice prin intermediul uneia sau mai multor specii care au acţionat ca intermediare.

În raportul lor, experţii indicau de asemenea că ipoteza cea mai puţin probabilă era cea a originii virusului într-un laborator şi nu considerau suficient de plauzibilă nici contagierea prin alimente congelate din import, o teorie invocată de medii oficiale chineze.

Responsabilul sănătăţii al SUA a cerut, de asemenea, ca Taiwanul să fie acceptat ca observator al OMS, la o zi după ce China s-a opus prin veto acestei propuneri.

„Trebuie să întărim securitatea sanitară şi pregătirea împotriva pandemiilor pentru a fi mai bine pregătiţi în faţa unor viitoare crize sanitare mondiale”, a adăugat Becerra, care în intervenţia sa nu a menţionat un posibil tratat internaţional în acest sens, lucru susţinut de Uniunea Europeană şi de alte state.

El a cerut în schimb stabilirea de mecanisme de finanţare sustenabile ale activităţii OMS,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: