27 / 01 / 2022


Coronavirus: Rusia analizează posibilitatea emiterii unor certificate de vaccinare pentru călătoriile în străinătate

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat guvernului de la Moscova să analizeze posibilitatea emiterii unor certificate pentru acele persoane care…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 05/01/2021

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat guvernului de la Moscova să analizeze posibilitatea emiterii unor certificate pentru acele persoane care au fost inoculate cu vaccinurile ruseşti dezvoltate împotriva maladiei COVID-19 şi care doresc să călătorească în străinătate, se afirmă într-un document publicat luni de Kremlin, informează Reuters, citată de Agerpres.

Vladimir Putin

Potrivit aceluiaşi document, guvernul rus a primit şi sarcina de a se asigura că astfel de certificate vor fi recunoscute pe plan internaţional.

Rusia, care ocupă locul al patrulea în topul ţărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume, are speranţe mari legate de mai multe vaccinuri produse pe plan intern. Rusia a început luna trecută o campanie de vaccinare în masă împotriva acestei boli.

Peste 800.000 de persoane au fost deja inoculate în Rusia şi peste 1,5 milioane de doze de vaccin au fost expediate în teritoriu, a anunţat sâmbătă ministrul rus al Sănătăţii, Mihail Muraşko.

De la 1 ianuarie, persoanele inoculate în Rusia vor primi un certificat electronic de vaccinare, a anunţat agenţia de presă TASS, care l-a citat pe ministrul Muraşko. Ministerul Sănătăţii de la Moscova a înfiinţat o bază de date cu rezidenţii ruşi care se vaccinează împotriva maladiei COVID-19, a raportat TASS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu recomandă ţărilor lumii să emită „paşapoarte de imunitate” pentru persoanele care s-au vindecat de COVID-19, dar analizează posibilitatea implementării unor certificate electronice de vaccinare şi lucrează în prezent la un studiu-pilot pe această temă în Estonia.

Luni dimineaţă, Rusia a raportat alte 23.351 de cazuri de infectare cu noul coronavrius în ultimele 24 de ore, inclusiv 3.591 la Moscova, iar bilanţul total al infectărilor cu SARS-CoV-2 a ajuns în această ţară la 3.260.138 de cazuri.

Autorităţile ruse au confirmat luni şi alte 482 de decese,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: