22 / 01 / 2022


Coronavirus: Cancelarul federal german Angela Merkel anunţă noi restricţii începând cu 16 decembrie

Toate magazinele neesenţiale, precum şi şcolile şi creşele vor fi închise în Germania începând cu ziua de miercuri, 16 decembrie,…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 14/12/2020

Toate magazinele neesenţiale, precum şi şcolile şi creşele vor fi închise în Germania începând cu ziua de miercuri, 16 decembrie, până pe 10 ianuarie, în încercarea de a opri al doilea val al epidemiei de coronavirus, a anunţat duminică cancelarul federal Angela Merkel, subliniind că măsurile instituite până acum „nu au fost suficiente”, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Angela Merkel

Constatând un număr „foarte mare de decese” cauzate de COVID-19 şi o „creştere exponenţială” a contaminărilor, lidera conservatoare a spus că autorităţile germane „sunt constrânse să acţioneze şi acţionează acum”.

Într-o rezoluţie adoptată de statul federal şi de cele 16 landuri, angajatorilor li se cere să privilegieze pe cât posibil telemunca sau concediile pentru angajaţi timp de trei săptămâni şi jumătate, „pentru a pune în aplicare în toată ţara principiul ‘stăm acasă’”.

Pandemia „scapă de sub control”, a avertizat liderul Bavariei, Markus Soder, în tipul unei conferinţe de presă cu Angela Merkel şi cu ministrul de finanţe Olaf Scholz. Este „o catastrofă care ne afectează vieţile mai mult ca orice altă criză în ultimii 50 de ani”, a spus el.

Germanii vor intra practic într-un lockdown parţial ca cel prin care au trecut deja timp de mai multe săptămâni în primăvară, în timpul primului val de COVID-19.

Contactele sociale vor trebui limitate la cel mult cinci adulţi din două gospodării diferite şi să rămâne unele foarte restrânse din 24 până pe 26 decembrie, când întâlnirile nu vor fi posibile decât între membrii foarte apropiaţi ai unei familii.

Germanii ce doresc să sărbătorească Revelionul vor trebui de asemenea să-şi reducă numărul de contacte cu şapte zile înainte de reuniunile de familie.

Comercializarea de alcool pe stradă va fi de asemenea interzisă începând de miercuri.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: