22 / 06 / 2024


Cornel Nistorescu: Rolex Bogdan bîzîie liberal – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 15/11/2023

Presupun că mai sunt oameni cu capul pe umeri care sunt, măcar din cînd în cînd, preocupați de starea Partidului Național Liberal și care se întreabă care să fie cauzele decăderii lente și sigure a imaginii sale publice. O încercare  de răspuns merită dată și după vizita unei delegații de țopi liberali în piața agroalimentară de la Șimleul Silvaniei.

Nu credeam că va exista în politica din România ceva mai fals decît vizitele măsluite și ultraînscenate ale lui Nicolae Ceaușescu din ultimii săi ani. (Cele din anii  ’68-’70 au fost adevărate izbucniri vulcanice ale populației. După discursul din 21 august 1968,  susținerea fierbinte a lui Ceaușescu era o formă de  solidaritate, de unitate și mîndrie a  românilor). În acele zile, nici agenți din estul și nici cei din vestul României n-ar fi cutezat să scape o vorbă împotriva lui. Ar fi  ajuns la un pas de linșaj. Cum a  ajuns Ceaușescu la vizitele false din anii  1985-1989 este altă poveste și nu este subiectul acestui  articol. Spun doar că vizitele sale erau atît de false încît au devenit chiar subiecte de indignare și de revoltă. Pentru mulți, vizitele sale de tip nord-coreean erau chiar temeiul pentru resentimente răbufnite în mai  toate discuțiile private. Vizitele  și mitingurile sale arătau ca niște adevărate carnavaluri de propagandă și au devenit imediat subiecte batjocoritoare în presa vestică.

Nu întîmplător, prăbușirea sa a venit de la un miting făcut pentru a mima sprijinul populației într-un moment în care îi lipsea în întregime.

Vizita liberalilor în piața de la Șimleul Silvaniei este la fel de revoltătoare. Este un fals de comunicare, lucrat la fel de  primitiv ca si vizita lui Marcel Ciolacu prin alte piețe sau ca povestea coșului cu cumpărături care să arate stagnarea prețurilor la alimente și puterea sutei de lei. Așa gîndește biata noastră elită politică, așa cred politicienii că pot transmite legătura lor cu poporul. Așa își imaginează ei că arată munca și strădania în politică. Așa cred ei că dovedesc o preocupare.

În fapt, avem de-a face doar cu același gunoi propagandistic de joasă speță, practicat de pămpălăul rival de la PSD.  Între „epoci”, există totuși o diferență. Vizitele și mitingurile lui Ceaușescu erau produse cu mijloace  totalitare. Vizitele liberalilor (ca și cele ale lui Ciolacu) nu sunt decît șmecherii din arsenalul comunicării moderne aplicate pe seama oamenilor de  bună credință și multiplicate exasperant  prin mass-media pentru mimarea democrației.

Ce-a făcut Nicolae Ciucă la Șimleul Silvaniei? S-a dus cu alai ca să-l valideze ca mare mahăr la București, adică om  important pentru țară, pe fostul șofer al nu știu cui din Sălaj ajuns un fel de electrician cu diplomă de studii superioare din care a sărit ca ministru și secretar general al PNL.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *