24 / 02 / 2024


Cornel Nistorescu: Premierul nostru umblă după evenimente ca ursul după miere! – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 23/11/2023

Premierul nostru umblă după evenimente ca ursul după miere! Cum aude de ceva care l-ar putea proiecta pe micul ecran, cum se înghesuie și el și așteaptă să vadă o cameră și un microfon ca să-și reverse gîndirea. Una două se avîntă în cascade de gîndire și lansează idei, soluții salvatoare, măsuri, proiecte, inițiative, castele de hîrtie și minciuni gogonate.

Este ca la un foc de artificii făcut din promisiuni, gafe, prostii și idei tîmpite. Nici nu apuci să te lămurești cu una că el mai lansează trei. Una fîsîie, alta luminează și alta nenorocește. Nu a avut timp să ne lămurească treaba cu cash-ul că s-a speriat și a lăsat-o baltă și a sărit la premierea turnătorilor care dau în vileag evazioniștii. Şi la fotbal. Un fel de ADHD politic în toată regula.

Stați liniștiți! Nici din astea nu iese nimic. Geaba, ciracii de partid și Antenele bagă mare și aliații justifică și răstălmăcesc de îți taie orice posibilitate de a pricepe și de a răspunde. Nu rămîne decît praful și amăgirea.

Cum să rateze Marcel Ciolacu calificarea echipei naționale la Campionatul European din Germania? Cum a aflat de victoria în meciul cu Israelul, Marcel Ciolacu a apăsat pe buton și s-a cerut la echipa națională. Şi s-a dus în cantonament transformînd gazonul în tribună electorală și tribuna într-o peluză a gîndirii. Mai avea puțin și se dădea și anticomunist:

„ Aveam filme alb-negru și aveam echipa de fotbal. La vreo 5 ani de la Revoluție, a venit internetul, au venit televizoarele color, dar n-am mai avut fotbal. E cazul să le avem din nou pe toate”.

Țara se apropie de un blocaj financiar.In construcții nu se vinde și nu se umpără nimic. Oamenii caută de lucru. Plățile sunt blocate. Banii pentru pensii nu ajung. Nenumărați investitori așteaptă ca facturile lor să fie achitate. În multe locuri salariile se amînă nepermis. ANAF-ul a declanșat controale retroactive. Ce mai, semne clare de foame cumplită de bani.
Și Ciolacu ce face?

„Cred că a venit momentul să ne asumăm, ca şi statul român, ca şi Guvern al Românei, să se implice direct în finanţarea academiilor de fotbal. Dacă actuala Naţională ne-a redeschis o speranţă în ceea ce priveşte fotbalul românesc, cred că şi statul şi Guvernul au datoria de a veni alături de cluburile care au investit până acum în fotbal, alături de Federaţia Română, ca să creăm o bază cât mai solidă şi o perspectivă cât mai clară pentru viitorul fotbalului românesc, atât de mult aşteptat de noi microbiştii şi de toţi românii”.

Numai în asemenea condiții fotbalul și țara „merg înapoi” cum zice el cînd scapă hățurile propozițiilor ieșite în exprimarea liberă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *