18 / 06 / 2024


Cornel Nistorescu: Despre porcii noștri – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 20/11/2023

S-au  zbătut să  adopte așa-zisa Lege a porcului (122/2023)  fără să se  gîndească la  trimiterile acestei denumiri și s-au grăbit să adopte și „Normele specifice de aplicare a Legii nr. 122/2023 privind exploataţiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine africane în România”.

De la măsurile de interdicții tembele din anii proletcultismului, populația României n-a fost mai lovită în obiceiurile sale de viață și n-a înjurat mai mult. Din excese, din prostie sau din incapacitatea de adaptare la  realitatea românească, statul s-a transformat într-un  dușman nemilos al  vieții țăranului român. În cîteva  zile, țara a  fost în prag de răscoală și piața românească de carne de porc a fost pusă integral la dispoziția importurilor.

Speriat de  consecințe electorale și de spulberarea  viselor sale  politice, Marcel Ciolacu a blocat pe șest aplicarea normelor de aplicare a Legii porcului.

Le-am copiat și le reproduc în mare parte pentru a vedea ce  aberații complicate poate produce prostocrația românească. Dacă aveți răbdare, merită să le parcurgeți în întregime. Producția intelectuală și profesională  a celor de la ANSVA ne poate arăta ce pericole enorme ne așteaptă în anii următori din partea  celor care ne reglementează  viața.

„Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA

Parte integrantă din Ordin 130/2023

Modificări (…), Referinţe (1)

Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 936 din 17 octombrie 2023.

Bottom of Form

Art. 1. –

Prezentele norme specifice stabilesc condiţiile de biosecuritate aplicabile în exploataţiile de porcine, precum şi cerinţele sanitar-veterinare care trebuie respectate la mişcarea porcinelor vii pe teritoriul României.

Art. 2. –

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpăraţi documentul în formă actualizată sau alegeţi un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată, fără mesaje publicitare.

(1) În înţelesul prezentelor norme se aplică definiţiile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/429 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 martie 2016 privind bolile transmisibile ale animalelor şi de modificare şi de abrogare a anumitor acte din domeniul sănătăţii animalelor şi în regulamentele delegate şi de implementare a acestuia, precum şi cele prevăzute în Legea nr. 122/2023 privind exploataţiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine africane în România.

(2) Definiţiile de la alin. (1) se completează cu termenii şi expresiile de mai jos, care au următoarele semnificaţii:

  1. a)zonă curată – spaţiul delimitat care cuprinde toate adăposturile pentru animale, spaţiile, încăperile, utilajele, echipamentele şi alte facilităţi destinate exclusiv acestei zone, pentru respectarea regulilor de sănătate şi bunăstare a animalelor;

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *