26 / 05 / 2024


Cornel Nistorescu: Credinciosul și revoluționarul Ciolacu – un șarlatan în fruntea  guvernului? – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 28/12/2023

Secvențele cu Marcel Ciolacu în Catedrala Patriarhală  la slujba de Crăciun ne mai arată o dată calitatea personajului. Nu a  fost niciodată omul merituos care să ocupe o poziție fruntașă nici în comunitate, nici în profesie, nici la luptă, nici în biserică. Nicăieri! Dar de fiecare dată s-a purtat ca un șmecher.

Școală puțină, comportament de descurcăreț și  mereu în față, speculînd momentele, ierarhiile, valorile, performanțele. Undeva  pe aproape de psiholiga bișnițarului de altădată care schimba valută pe bulevarde și vindea țigări Kent pe la colțuri și discoteci.

Iată o parte din consemnarea pe Facebook a lui Petrișor Peiu despre slujba din seara de  Crăciun:

„La finalul slujbei, după „Tatăl Nostru”, cam jumătate dintre cei prezenți au plecat din biserică și corul a început să cânte colinde, iar după 10 minute a început Euharistia. În acel moment, în spatele bisericii, a apărut Marcel Ciolacu, împreună cu fiul său. După vreo 10-15 min, secretarul de stat pentru Culte, Ciprian Olinici, a venit de la stranele de lângă altar și l-a adus în față pe Ciolacu. După încă un minut, de acolo a plecat George Becali, care asistase la întreaga slujbă.

După ce s-a finalizat Euharistia pentru toți credincioșii care erau pregătiți de această Sfântă Taină, Părintele Patriarh a rostit rugăciunile de încheiere, după care i-a mulțumit lui Ciolacu pentru că a asistat la liturghie, adăugând că acesta „își dorește de mult să participe la liturghie” și apoi au plecat împreună spre Palatul Patriarhal.

Evident că toți cei prezenți au fost revoltați de „șmecheria ” lui Ciolacu, care s-a gândit să păcălească sentimentul creștin al credincioșilor, care pentru el se numesc simplu alegători: a venit la finalul slujbei, după liturghie, doar pentru a fi lăudat de către Patriarh”.

Marcel Ciolacu este un hop Mitică. Jonglează și păcălește la greu. Cu promisiuni, cu taxe, cu  vizite și declarații, cu ce nu-ți trece prin cap. Omul se plînge că n-a avut  o mie de euro în buzunar, dar poartă costum de două mii. Se dă modest și trăiește boierește. Își ține ibovnica pe ouă și pe cai de mătase. Cînd i-au curs  bancnotele de  200 din buzunare ca frunzele din pom  a zis că este dator secretarei care i-a cumpărat pastă de dinți și apă de gură. S-a dus în Israel să-i întîmpine pe românii  scăpați din Gaza, s-a dus la Washington să  se gudure la americani, s-a dus la jucătorii naționalei  cînd au învins Elveția și  s-au calificat la Campionatul European, a descins în piață să-i pupe pe țărani și pe cumpărători, s-a înghesuit  cu poporul la economy, ca să se dea sfios și modest. Omul are o capacitate uluitoare de prefăcătorie și impostură.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *