25 / 02 / 2024


Cornel Nistorescu: Ciolacu, înțeles cu UDMR! Care-i șmecheria cu autonomia Ținutului Secuiesc? – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 26/12/2023

Cînd mirosea mai tare a cetină de brad și a cozonac, cînd sute de mii de români se îndreptau spre casă și făceau cozi la granițe, pac, înaintea Crăciunului ne-am trezit cu un mare bolovan în mijlocul Constituției.

Cică în 27-29 decembrie, anul Ciolacu, în Camera Deputaților se va dezbate Proiectul de lege privind Autonomia Ținutului Secuiesc! Parcă secuii nu s-ar pregăti de Crăciun și de  Revelion, parcă  ar fi stopat producția de kurtos kalacs și au sărit pe neașteptate să ne ia de gît pe subiectul autonomiei Ținutului Secuiesc.

Mie îmi miroase a altceva!

Citiți cu atenție adresa de înaintare a propunerii legislative.

Este semnată de Kulcsar Terza Iozsef Gyorgy și Zakarias  Zoltan din  grupul parlamentar al UDMR. Sunt două nume de  care n-a auzit nimeni niciodată. Nu președintele sau vicepreședinții Uniunii, nici personaje cunoscute. De teamă? În mod normal, udemeriștii mai cunoscuți ar fi trebuit să și-l asume și să se bată cu pumnii în piept. Și pentru UDMR urmează o campanie electorală. În fața co-etnicilor, pentru lideri, susținerea documentului ar fi fost o mîndrie. De ce să lase două persoane no name să culeagă roadele unei asemenea inițiative?

În același timp, să nu-mi spună cineva că doi unguri anonimi, secui sau nu, scot din burta lor un proiect de lege și îl depun la Camera Deputaților ca un cadou de Crăciun pus la ușa UDMR-ului! Nu merge! Proiectul este o operă destul de  complexă a întregului grup UDMR, ba aș fi gata să cred că are și  contribuția (ca să nu zic și sprijinul) unor experți de la Budapesta.

Priviți foaia de înaintare către Biroul Permanent al  Camerei Deputaților! Nu se poate să nu vă surprindă data.

Poartă numărul 968 și este din 20-12-2023. Știți cînd a fost asta? La începutul săptămînii trecute. Ajunul Crăciunului a fost duminică, 24 decembrie,  iar Proiectul a fost depus miercuri, cu două zile  înainte de intrarea tuturor instituțiilor publice în minivacanța de Crăciun. Și se va dezbate pe 27-28 decembrie anul acesta, nu anul viitor. Adică poimîine. Nici achiziția de armament de la partenerii noștri strategici, nici problema drogurilor ajunsă la CSAT, nici scandalul păcănelelor n-au avut o asemenea viteză.

Parlamentul țării noastre nu a mai  cunoscut o asemenea viteză de reacție nici cînd minerii  veneau spre București și nici cînd țara a fost  împinsă în spaima covidului sau cînd armatele Rusiei au intrat în Ucraina. De data aceasta, Alfred Simonis a luat „docomentul” și-a început să urle pe holurile Camerei, „urgență, urgență!”, deși la fel de bine am putea presupune că omul nu era în Capitală. O fi fost deja la Timișoara sau pe cine știe unde prin vacanță.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *