31 / 07 / 2021


Coridorul Nufărul-Cantemir va fi transformat cu o investiţie de peste 10 milioane de euro. A fost semnat contractul de execuţie (FOTO)

Reprezentanţii Primăriei Oradea au semnat, vineri, contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a coridorului Nufărul-Cantemir, o investiţie de peste…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 28/11/2020

Reprezentanţii Primăriei Oradea au semnat, vineri, contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a coridorului Nufărul-Cantemir, o investiţie de peste 10 milioane de euro, finanţată din bani europeni, contribuţia municipalităţii fiind de doar 3%. 

Proiectul „Creşterea mobilităţii urbane din zona Nufărul-Cantemir” va fi pus în practică în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Acesta prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spaţii verzi, intervenţii la calea de tramvai şi lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului şi Dimitrie Cantemir, se arată într-un comunicat transmis de municipalitate. 

Asocierea desemnată să execute lucrările este formată din SC Drumuri Bihor SA (lider de asociere), SC Trameco SA şi Drum Asfalt SRL. Pentru a găsi constructorii, municipalitatea a derulat o licitaţie, iar asocierea menţionată a fost singura care a depus o ofertă. Lucrarea a fost adjudecată la suma de 50.634.357,12 lei fără TVA, adică circa 10,3 milioane euro. 

Chiar dacă s-a semnat contractul pentru reabilitarea zonei, lucrările vor începe doar în 2021. „Proiectul tehnic este deja făcut, acum s-a licitat doar execuţia lucrărilor. Acestea vor demara la începutul anului viitor, de îndată ce vremea o va permite. Nu am dat încă ordinul de începere a lucrărilor fiindcă nu are sens să spargem străzile în acea zonă acum când oricum vine frigul şi am încurca circulaţia de sărbători în oraş”, a declarat pentru BIHOREANUL primarul Oradiei, Florin Birta. 

În informarea oficială, edilul a precizat că proiectul este unul major pentru unul dintre cele mai mari şi importante bulevarde din oraş – Nufărul-Cantemir.

„Vom reamenaja carosabilul, va fi o stradă cu patru benzi – două benzi pe sensul de mers, linie de tramvai, spaţiu verde cu un aliniament verde, pistă de biciclete, trotuar şi încă un aliniament verde lângă liniile de tramvai,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: