18 / 06 / 2024


Copiii și tinerii din R. Moldova vor putea participa la acţiunile organizate de Federaţia Română de Baschet

By redactia , in Actualitate Internațional , at 24/05/2024

Federația Română de Baschet (FRB) a demarat un parteneriat cu Federația din Republica Moldova, prin intermediul programului „gROwth” în domeniul educației, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, președintele FRB, Carmen Tocală.
Totodată vor exista colaborări și în ceea ce privește selecția de jucători. „Este important nu numai pentru baschet, ci şi pentru viitorul societăţii. Sunt participanţi din Republica Moldova, dar şi din partea Guvernului şi ai Federaţiei Române de Baschet. Am început cu Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, sper eu ca în şase luni să adăugăm federaţia de baschet din Republica Moldova, prezentă astăzi aici, şi federaţia internaţională, evident, de la care vom avea suport, şi Ministerul Educaţiei şi Sportului din Republica Moldova. Educaţie prin sport înseamnă să încercăm să facem selecţie împreună, să vorbim aceeaşi limbă, se învaţă terminologia baschetbalistică, se predă în limba română. Antrenorii vor veni la noi în ţară, ne vom pregăti la comun şi managerii. Avem Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport alături de noi. Pentru partea de asistenţă ştiinţifică le-o asigurăm lor, dar şi nouă, pentru că nici noi nu am avut bază în asistenţă ştiinţifică şi atunci mergem împreună. Finanţarea vine din partea Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova, este un început de drum şi pentru dânşii, şi pentru noi”, a afirmat Carmen Tocală, citată de Agerpres.
În baza parteneriatului. vor exista echipe de copii şi juniori din Republica Moldova care vor participa la acţiunile organizate de Federaţia Română de Baschet.
„Avem parte de educaţie financiară comună, pentru sportivi din Republica Moldova şi România, au nevoie toţi. Vrem ca tinerii să devină antreprenori, să rămână în sport, să aibă propriile lor cluburi şi trebuie să întoarcă ceva sportului. Pentru societatea noastră sunt convinsă că va fi un mare câştig. Va exista o colaborare între Federaţia Română de Baschet şi cea din Moldova,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *