23 / 04 / 2024


Cooperarea în domeniul consular, discutată de ambasadorul României la Chișinău și oficiali ai MAE din R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 21/02/2024

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, s-a întâlnit marți, 20 februarie, cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău, Mihai Mîțu și cu directorul al Departamentului Consular al MAE, Vasile Mircos.
Părțile au discutat despre cooperarea bilaterala in domeniul consular în contextul parcursului european al Republicii Moldova.
„Ministerul Afacerilor Externe al României este pregătit să ofere asistență în domeniul consular și să asigure transfer de expertiza românească pe acest palier deosebit de important pentru cetățeni. Suntem deschiși să oferim sprijin în implementarea standardelor Schengen, modernizarea, digitalizarea și informatizarea serviciilor consulare, precum și consolidarea capacităților de gestionare a crizelor și situațiilor de urgență cu impact consular”, a subliniat ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu.
El a mai precizat că acest demers face parte dintr-un amplu efort al României de a susține „eforturile de reformă și modernizare pe toate palierele ale autorităților pro-europene de la Chișinău”.
La rândul lor, reprezentanții diplomației de la Chișinău au remarcat că implementarea acestor acțiuni va contribui la îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor consulare oferite, precum și la sporirea gradului de protecție a drepturilor și intereselor cetățenilor R. Moldova aflați peste hotare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *