26 / 05 / 2024


Controlul coordonat de România și R. Moldova în punctul vamal Albița – Leușeni, prelungit din nou

By redactia , in Actualitate Internațional , at 12/04/2024

Controlul coordonat de România și Republica Moldova în punctul vamal Albița – Leușeni a fost prelungit din nou pentru o perioadă de șase luni. Un memorandum în acest sens a fost adoptat joi, 11 aprilie, de Guvernul de la București.
Astfel, documentul vizează prelungirea valabilității Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul țării în punctul de trecere a frontierei, rutier, pe sensul de intrare în România până la data de 15 octombrie 2024.
Potrivit autorităților de la București, scopul implementării controlului coordonat de România și R. Moldova îl reprezintă fluidizarea fluxului de persoane, a mijloacelor de transport și mărfuri care traversează frontiera de stat prin punctul vamal Albița – Leușeni.
„În urma controalelor efectuate la acest punct de frontieră, în perioada implementării Acordului, s-a constatat o îmbunătățire a traficului, în sensul scăderii timpului mediu de așteptare a fluxului de persoane, aspect care nu se regăsește însă în ceea ce privește fluxul mijloacelor de transport. În acest sens este necesară prelungirea cu încă 6 luni a acestui acord, în scopul simplificării, fluidizării și coordonării controlului traficului de frontieră. Totodată, se va avea în vedere reorganizarea, după caz, a fluxului pe sensul de intrare în România a mijloacelor de transport, în contextul implementării proiectelor ce au ca destinație achiziția de echipamente specifice de control la trecerea frontierei, ulterior efectuării unei analize comune, de către autoritățile implicate, precum și actualizarea/modificarea/completarea pe cale de consecință a Regulamentului de funcționare a P.T.F. Albița- Leușeni, pe sensul de intrare în România”, a mai informat Guvernul de la București.
Menționăm că inițial Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat la punctul Albița – Leușeni a fost aplicat în perioada 15 aprilie -15 octombrie 2023. În toamna anului trecut, acest document a fost prelungit prima data pentru o perioadă de 6 luni,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *