05 / 07 / 2022


Continental Anvelope Timișoara pus în funcțiune un nou sistem de reducere a emisiilor olfactive

În anul în care compania Continental aniversează 150 de ani de existență, la fabrica de anvelope din Timișoara a fost…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri , at 14/07/2021

În anul în care compania Continental aniversează 150 de ani de existență, la fabrica de anvelope din Timișoara a fost pus în funcțiune un echipament care va rezolva una dintre probleme care îi afectează pe locuitorii din zona, mirosul de cauciuc.

Anunțată în decembrie 2020, investiția în noul echipament RTO a fost finalizată și, este de acum, în funcțiune. Parte a strategiei de dezvoltare durabilă și a politicii de sustenabilitate a companiei, Continental Anvelope Timișoara a investit aproximativ 3,3 milioane de euro în noul sistem de tratare a emisiilor olfactive, care dezintegrează compușii organici volatili (moleculele responsabile de cele mai multe mirosuri) ce apar în procesul de producție a anvelopelor prin oxidarea lor la temperaturi ridicate. Sistemul are cinci camere de ardere și capacitatea de a trata aproximativ 120.000 de metri cubi de aer pe oră. Acest nou echipament va înlocui sistemul instalat în 2015.

Etapele de construcție și instalare a noilor echipamente au fost finalizate în decembrie 2020. În prima parte a acestui an, echipamentul a intrat în etapa de testare. De-a lungul acestei perioade, specialiștii au efectuat măsurători ale emisiilor care arată că noul sistem, prin caracteristicile sale și tehnologia de înaltă performanță, este mult mai eficient decât cel anterior.

„Sustenabilitatea este parte integrantă a strategiei Continental „Vision 2030” pentru divizia Tires și este ancorată în fundamentul valorilor noastre. Scopul nostru este să fim cea mai progresistă companie de anvelope în ceea ce privește responsabilitatea socială și de mediu. Continuăm să promovăm tehnologii inovatoare și soluții durabile de-a lungul întregului nostru lanț valoric”, a declarat Carlos Bernabé, director general al Continental Anvelope Timișoara.

Al doilea punct important de interes al companiei merge în direcția dezvoltării abilităților angajaților. Centrul de formare profesională face parte din strategia companiei de a investi în angajații săi și în performanța acestora,

 » sursa:ziuadevest.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: