22 / 09 / 2021


Consumul de carne și creșterea în greutate și cum se joacă unele alimente cu mintea noastră pentru a le consuma în exces

Multe alimente destinate consumului păcălesc creierul, ocolind senzația de sațietate, încercând să ne facă să mâncăm mai mult. E o…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 02/08/2021

Multe alimente destinate consumului păcălesc creierul, ocolind senzația de sațietate, încercând să ne facă să mâncăm mai mult. E o întreagă industrie care se ocupă de gusturi. Mâncarea pe care o consumăm ar trebui să aibă un consum caloric scăzut și cât mai puțină grăsime (mai detaliat vezi în text). Nici consumul zilnic de carne nu este o idee prea bună: duce la greutate în plus.

*Pentru a ști ce carne ar trebui evitată și cum ar trebui să arate dieta noastră pentru o viața sănătoasă, am studiat două cărți, le cităm prin text și la final, ele fiind mult mai detaliate și arată că multe alte lucruri precum faptul că vestitele diete slabe în carbohidrați, prezentate prin rețelele de socializare, nu sunt bune pe termen lung.

Întreaga industrie a dietei este construită pe fake news, susține doctorul Michael Greger, în cartea „How Not to Diet”. Potrivit acestuia, domeniul nutriției se confruntă cu minciuni, iar cărțile despre diete sunt cele mai rele. „Adesea, cele mai puternice (vocale) și extreme voci îneacă pe cei bine informați”, scriau doi profesori în nutriție pe subiectul cărților privind dietele. „De asemenea, se fac bani”. Mulți bani.

Un articol din The New England Journal of Medicine cu privire la miturile obezității a concluzionat: „convingerile false și neacceptate științific despre obezitate sunt omniprezente” chiar și în revistele medicale. În acele cazuri, singurul mod pentru a ajunge la adevăr este să studiezi literatura inițială și să citești studiile originale chiar tu, decât să crezi ce spun alții.

Consumul ridicat de carne prezice creșterea greutății

Conform lui Greger, o echipă de cercetători a analizat peste o mie de studii începând cu anul 2000 pentru a efectua o analiză a alimentelor care au determinat schimbarea greutății pe termen lung.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: