21 / 05 / 2022


Constatare la Chișinău: „Nu avem o clasă politică, ci grupuri de indivizi care se măcelăresc pentru jilțurile de deputați și miniștri”

„Alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 au demonstrat că nu avem o clasă politică, ci grupuri de indivizi care se…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 19/09/2020

„Alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 au demonstrat că nu avem o clasă politică, ci grupuri de indivizi care se măcelăresc pentru jilțurile de deputați și miniștri”. Declarația a fost făcută de jurnalistul Alecu Reniță, deputat în Primul Parlament de la Chișinău, care a precizat că în Republica Moldova există o puzderie de partide și de personaje sinistre, care își spun politicieni.
Potrivit sursei, în ansamblu, modelul de selectare a viitorilor parlamentari, nu se bazează pe meritocrație și performanță individuală, ci pe capacitățile membrilor de partid de a se gudura și a se pune bine pe lângă șef și biroul politic, care întocmesc lista electorală.
„Pălăvrăgeala cu filtrele a fost un mijloc ideal de a mima o competiție și a înlătura candidații incomozi. Alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 au demonstrat că nu avem o clasă politică, ci grupuri de indivizi care se măcelăresc pentru jilțurile de deputați și miniștri. Nu mă refer doar la lăcustele socialiste și trădătorii dodoniști organizați după principiile clanurilor criminale. Nu e departe ziua, când ei vor alerga în haită la aeroport să se salveze prin fugă, să ceară ajutor de la partenerii lor Șor și Plaha”, a subliniat fostul parlamentarul.
În opinia lui Reniță, problema care dă mari dureri de cap sunt „ai noștri”. „Am impresia că ei nu au înțeles aproape nimic din „isprava” comisă, când păcăliți de Kozak, l-au îmbrățișat pe Dodon. Comportamentul pueril al blocului ACUM în momentele decisive, alianța compromițătoare cu socialiștii și transferul întregii puteri politice către trădătorul din fruntea statului, sunt o dovadă concludentă că există un deficit enorm de oameni cu viziune și gândire politică în formațiunile votate de alegătorii pro-europeni și unioniști. Nu justificările stupide pot repara, să zicem, gafa, lipsa de experiență și miopia politică, ci o explicație sinceră, credibilă, că pe viitor promisiunile făcute în public și semnate reprezintă fața morală a liderului și a formațiunii sale.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: