26 / 02 / 2024


Consolidarea cooperării dintre Serviciul Vamal al R. Moldova și cel al Marii Britanii, discutată la Chișinău ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 07/02/2024

Conducerea Serviciului Vamal al R. Moldova a avut o întrevedere cu atașatul vamal al Marii Britanii pentru Moldova, România și Bulgaria, ofițer de legătură pe probleme de Criminalitate Fiscală din cadrul Ambasadei Britanice la București, Paul Hylands.
„Sunt convins că această întrevedere va servi o oportunitate deosebită pentru activizarea cooperării vamale moldo-britanice și identificarea unor noi domenii de interes comun”, a subliniat directorul adjunct al Serviciului Vamal, Nicolae Vutcariov.
În discuții, oficialii au făcut un schimb de informații cu privire la activitatea și domeniile de competență ale autorităților vamale din cele două state, dar s-au referit la aprofundarea cooperării prin intermediul asistenţei administrative reciproce în domeniul vamal, axată pe contracararea infracţiunilor economice și a criminalității transfrontaliere.
Un alt subiect al discuției a vizat consolidarea capacităţilor instituţionale ale Serviciului Vamal, prin valorificarea expertizei oferite de Marea Britanie, și anume realizarea unui schimb de experiență și bune practici în implementarea  instrumentelor de combatere a fraudelor vamale, activitatea operativă de investigații, analiza riscurilor etc.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *