19 / 09 / 2021


Consiliul Internațional al asistenților medicali trage un semnal de alarmă că asistenții suferă de „burnout” și suferințe psihologice | .News

Asistent medical (sursă foto: Peakpx) Multe asistente care îngrijesc pacienții cu COVID-19 suferă de epuizare sau suferință psihologică, iar multe…

De redactia , in Actualitate , at 10/10/2020

Asistent medical (sursă foto: Peakpx)
Multe asistente care îngrijesc pacienții cu COVID-19 suferă de epuizare sau suferință psihologică, iar multe s-au confruntat cu abuzuri sau discriminări în afara muncii, a declarat Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN), citat fiind de Reuters. 
Aprovizionarea cu echipamente individuale de protecție pentru asistenții medicali și alți lucrători din domeniul sănătății în unele case de îngrijire rămâne insuficientă, a spus ICN, marcând Ziua Mondială a Sănătății Mintale.
„Suntem extrem de îngrijorați de impactul asupra sănătății mintale asupra asistenților medicali”, a declarat Howard Catton, o asistentă britanică care este directorul executiv al ICN.
„Cel mai recent sondaj realizat de asociațiile naționale de asistenți medicali arată că mai mult de 70% dintre asociații spuneau că asistenții medicali au fost supuși violenței sau discriminării și, ca urmare, sunt foarte preocupați de cazurile extreme de suferință psihologică și presiunea asupra sănătății mintale ”, a adăugat Howard Catton.
Cifra s-a bazat pe răspunsurile de la aproximativ un sfert din asociațiile naționale de asistenți medicali din peste 130 de țări.
Asistentele se confruntă cu un spectru larg de probleme care le afectează sănătatea mintală, inclusiv abuzul fizic și verbal, a spus Catton.
„Există asistente care au fost supuse discriminării, cazuri în care nu le-a fost reînnoit contractul de închiriere pentru apartamentul lor sau nu pot primi ajutor pentru îngrijirea propriilor copii”, a spus el, fără a oferi detalii despre abuzurile fizice sau verbale.
ICN a făcut presiuni pentru o mai bună protecție și condiții de muncă potrivite pentru asistenții medicali din prima linie a pandemiei.
„Continuăm să vedem în continuare probleme cu echipamentele de protecție individuală ale consumabilelor. Au existat îmbunătățiri, în special în spitale ”, a spus Catton.
Organizația Mondială a Sănătății a declarat luni că serviciile pentru bolnavii mintali și pacienții cu abuz de substanțe au fost întrerupte în întreaga lume în timpul pandemiei,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: