27 / 07 / 2021


Conform unei legi controversate, spaniola nu va mai fi limba oficială în Spania | .News

(sursă foto: Public Domain Pictures) Ar putea părea un titlu al unui ziar satiric, dar nu este: spaniola nu va…

De redactia , in Actualitate , at 26/11/2020

(sursă foto: Public Domain Pictures)
Ar putea părea un titlu al unui ziar satiric, dar nu este: spaniola nu va mai fi limba oficială a statului spaniol, anunță National Review.
Face parte din noua lege a educației a guvernului socialist. Acest război împotriva limbii spaniole este răscumpărarea pe care premierul socialist Pedro Sánchez trebuie să o plătească naționaliștilor catalani ai ERC (un partid care reprezintă 3% din alegătorii spanioli) în schimbul votului lor pentru a trece un buget general de stat din care Chávez ar avea a fost mândru.
Sánchez va face orice pentru a rămâne la putere, ba chiar călca în cea mai mare comoară a Spaniei, una care este împărtășită cu 500 de milioane de oameni: limba spaniolă.
Datorită acestei noi legi, singura lingua franca din Catalonia va fi catalană.
Este dificil de explicat oamenilor din afară țării ce se întâmplă aici fără să pară îngrozitor. Dar, în multe orașe din Spania, copiii nu vor putea studia în primul rând în limba spaniolă. În Catalunia, matematică, știința și filozofia vor continuă să fie predate în catalană, așa cum au fost de ani de zile, împiedicând educația copiilor care nu o vorbesc. Dar de data aceasta, părinții nu vor putea cere, prin intermediul sistemului de justiție, ca copilul lor vorbitor de spaniolă să fie educat în spaniolă, ceea ce reprezintă o încălcare directă a dreptului la libertatea de educație, astfel cum este prevăzut în Constituția spaniolă.
Același lucru se va întâmpla în Țara Bascilor și în Galicia, alte două regiuni cu propriile limbi minoritare, unde de fapt această discriminare a spaniolei avea deja loc – cu acordul naționaliștilor PNV, în cazul bascilor, și a formațiunii de centru dreapta PP, în cazul galicienilor.
Ceea ce s-a schimbat acum este că războiul împotriva limbii spaniole va fi oficializat,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: