26 / 02 / 2024


Conferință „Aldous Huxley și Minunata Lume Nouă”: O incursiune la frontierele tehnologiei, ideologiei și naturii umane – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 06/12/2023

Clubul Marile Cărți, în parteneriat cu Lider.AI, anunță organizarea unei conferințe de excepție sub genericul „Aldous Huxley și Minunata Lume Nouă”. Evenimentul va avea loc la Sala Dalles din București, în data de 11 decembrie, cu începere de la ora 18:30. Ne propunem ca profitul obținut din vânzarea de bilete să fie donat pentru ajutorarea victimelor războiului din Ucraina, și anume, parohiei ortodoxe române din Apșa de Jos, Transcarpatia din Ucraina înaintea Crăciunului anului 2023.

Crăciunul ne aduce împreună întru solidaritate și compasiune. Este momentul perfect pentru a reflecta asupra binecuvântărilor noastre și pentru a întinde o mână de ajutor către cei în nevoie. Prin participarea dumneavoastră la această inițiativă, veți aduce bucuria Crăciunului și a Nașterii Domnului în inimile celor care se confruntă cu provocări majore din cauza conflictului la care sunt supuși. Fiecare contribuție, fie ea mare sau mică, poate face o diferență semnificativă în viețile celor afectați de războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei.

Minunata Lume Nouă, un roman distopic scris de Aldous Huxley în prima jumătate a secolului al XX-lea, va fi analizat în profunzime la această conferință.

Invitații, Dragoș Paul Aligică, membru corespondent al Academiei Române, expert în filozofie politică și economie și Mihail Neamțu, filozof, scriitor și om politic, vor fi alături de noi pentru a dezvălui complexitatea operei lui Huxley. Vor explora nu doar ideologiile totalitare prezentate în carte, ci și transformările la care este supusă natura umană sub impactul tehnologiei.
Evenimentul promite o incursiune fascinantă în lumea gândirii lui Aldous Huxley, aducând în discuție aspecte ce vizează controlul societății umane de către știință și tehnologie, precum și implicațiile asupra libertății individuale în acest context.

Detalii conferință:
• Data și oră: 11 decembrie, începând cu ora 18:30
• Locație: Sala Dalles, București

Clubul Marile Cărți și Lider.AI vă invită să vă alăturați acestei călătorii intelectuale captivante, unde frontierele tehnologiei, ideologiei și naturii umane vor fi explorate și dezvăluite în lumina operei remarcabile a lui Aldous Huxley.

Pentru achiziționarea biletelor, vă rugăm să accesați siteul www.marilecarti.ro , secțiunea Evenimente.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *