02 / 08 / 2021


CONDAMNARE în dosarul STUDENTULUI care VINDEA DROGURI POLIŢIŞTILOR

Sute de studenți din toată țara și nu numai vin să se distreze vara la festivalurile organizate în Constanța. Este…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 20/12/2020

Sute de studenți din toată țara și nu numai vin să se distreze vara la festivalurile organizate în Constanța. Este și cazul lui Marian S., student în anul 3 la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Româno-Americane din București, care s-a gândit că pe lângă distracție poate să facă și un ban cinstit, prin comercializarea de cannabis. Ghinionul lui a fost că eventualii cumpărători au fost polițiști sub acoperire care l-au reținut imediat.

Marian S. i-a abordat pe ofițerii antidrog (îmbrăcați civil), oferindu-le spre vânzare cannabis la 50 de lei gramul. În momentul în care inculpatul a scos din zona lenjeriei intime o punguță din material plastic, în care se afla substanță vegetală sub formă de muguri, oamenii legii au trecut la legitimarea și percheziționarea acestuia, context în care Marian S. a declarat că substanța găsită la el reprezintă cannabis, drog pe care îl primise gratuit, pentru consum personal, de la un anume Alexandru din cartierul bucureștean Rahova.

Ce a spus instanța

Instanța a considerat că, intenția directă prin scop a inculpatului de deținere pentru consum propriu, conform dispozițiilor care încriminează infracțiunile de trafic de droguri de risc, reiese din analiza următoarelor elemente: circumstanțele reale de săvârșire a faptei, precum și a faptului că, infracțiunea de trafic de droguri de risc, pentru consum propriu, reprezintă o activitate prin care se facilitează activitate ilegală de deținere a unor astfel de substanțe psihoactive, ori o astfel de faptă prezintă un grad de pericol social ridicat, raportat la faptul că un astfel de pericol este de natură să înlesnească unor persoane încălcarea dreptului la sănătate al unor alte persoane – consumatoare de substanțe psihoactive.

Instanța a decis condamnarea lui Marian S. la 1 an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: