23 / 01 / 2022


Concluzia unui parlamentar de etnie rusă: În momentele grele pentru R. Moldova, România a venit întotdeauna cu ajutor real

Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, consideră că toți cetățenii R. Moldova trebuie să recunoască că în momentele grele,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 30/12/2020

Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, consideră că toți cetățenii R. Moldova trebuie să recunoască că în momentele grele, România a venit mereu cu ajutor real.
Declarații în acest sens au fost făcute după ce astăzi, președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Chișinău, a prezentat un nou plan de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova. „Nu sunt român, nu dețin cetățenia română, dar adevărul trebuie să fie spus. Îi place cuiva sau nu, dar România în momentele grele pentru Republica Moldova în permanență vine cu ajutor real, consistent și nerambursabil. Fără condiționări și fără variante cu diferite clauze contractuale obscure în acordul de credit”, a explicat deputatul Platformei DA, care este de etnie rusă.
Totodată, Alexandru Slusari a mai subliniat că sutele de grădinițe și școli renovate din granturile oferite de România sunt realitatea „România a finanțat modernizarea țării noastre și viața mai bună pentru sute de mii de cetățeni, și nu pentru un grup de deputați și un politician-șomer, care acționează deschis după instrucțiunile unui alt stat”, a punctat parlamentarul de la Chișinău.
Amintim că astăzi, președintele României a întreprins o vizită oficială în R. Moldova, la invitația omologului său Maia Sandu. În cadrul acesteia, Klaus Iohannis a anunțat un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetățenii R. Moldova, care vizează susținere financiară pentru proiecte concrete, sprijin pentru agricultori, vaccinuri anti-COVID-19 și altele.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: