16 / 01 / 2022


Concert dedicat Zilei Naționale a României la Sala cu Orgă din Chișinău

Un concert dedicat Zilei Naționale a României va avea loc, astăzi, la Sala cu Orgă din Chișinău. Acesta va fi…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/11/2021

Un concert dedicat Zilei Naționale a României va avea loc, astăzi, la Sala cu Orgă din Chișinău. Acesta va fi prezentat de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-i ca soliști pe cunoscuții instrumentiști, frații Ștefan și Ion Negură (nai & flaut). 
Potrivit organizatorilor, programul concertului este alcătuit din muzică românească, creații semnate de compozitori de pe ambele maluri ale Prutului: George Enescu, Petre Elinescu, Constantin Arvinte, Vladimir Rotaru și Gheorghe Mustea.
Evenimentul va include și o premieră: Allegro veloce e caratteristico (in honorem J.S. Bach”) de Liana Alexandra (1947 – 2011), considerată drept cel mai important compozitor român al generației sale, transmite presa de la Chișinău.
Ștefan Negură este laureat al tuturor concursurilor naționale şi internaționale de nai, deținând 17 premii, dintre care 10 cu locul I. În prezent, este profesor la „Belgian Panflute School”.
Flautistul Ion Negură, fratele lui Ștefan, este laureat al concursurilor naționale și internaționale – deținător a 18 premii și diplome. A concertat în 37 de țări ale lumii, inclusiv Coreea de Nord, Iordania, Macedonia și Turcia. În 2021 i s-a conferit titlul onorific „Artist Emerit al Republicii Moldova”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: