23 / 04 / 2024


Compania „AIR Moldova” a rămas fără statutul de operator aerian

By redactia , in Actualitate Internațional , at 21/02/2024

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova (AAC) a revocat marți, 20 februarie, Certificatul de Operator Aerian (AOC) al companiei „AIR Moldova”.
Decizia a fost luată în contextul în care până în prezent compania „Air Moldova”, aflată în proces de restructurare accelerată de mai bine de jumătate de an, nu a prezentat nicio dovadă privind înlăturarea neconformităților în termenul stabilit, nu deține nicio aeronavă operațională și nu întrunește cerințele minime pentru deținerea unui AOC.
Inițial, Autoritatea Aeronautică Civilă din R. Moldova a suspendat temporar certificatul de operator aerian, pentru o perioadă de șase luni, acordând termen maxim prevăzut de Codul aerian pentru identificarea unei aeronave care ar putea fi utilizată în transporturile aeriene și inclusă în AOC.
„La expirarea perioadei de șase luni, în conformitate cu prevederile Codului Aerian, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil, revocarea AOC a fost inevitabilă”, se arată într-un comunicat al Autorității Aeronautice Civile.
Reprezentanții companiei au fost invitați de mai multe ori la ședințele Comisie de certificare, însă aceștia au ignorat invitațiile.
„AIR Moldova nu mai are statut de operator aerian, fiind privată de dreptul de a opera zboruri comerciale (operațiuni de transport aerian comercial)”, a informat Autoritatea Aeronautică Civilă.
Compania „AIR Moldova” va fi notificată oficial despre revocarea certificatului de operator aerian. Ulterior, companie va trebui să inițieze un nou proces de certificare dacă va dori să reia zborurile.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *