21 / 09 / 2021


Comisia Europeană a semnat un contract cu compania Sanofi-GSK pentru achiziția unui vaccin anti-COVID | .News

Vaccin coronavirus / sursa: pixinio Un al doilea contract pentru achiziția a 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID…

De redactia , in Actualitate , at 18/09/2020

Vaccin coronavirus / sursa: pixinio
Un al doilea contract pentru achiziția a 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID a fost semnat de Comisia Europeană cu producătorul Sanofi-GSK, după cel încheiat cu AstraZeneca. Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru sănătate, Stelle Kyriakides, potrivit Reuters.
În schimbul dozelor, Uniunea Europeană va finanța parțial dezvoltarea vaccinului, care ar putea fi gata anul viitor- estimează compania. Dozele vor putea fi cumpărate de statele membre UE în funcție de populația fiecărei țări.
Contractul a fost încheiat în ultima zi a termenului dat de Organizația Mondială a Sănătății membrilor săi pentru a se alătura schemei COVAX. Aceasta are drept scop  susţinerea achiziţionării şi distribuirii dozelor pentru imunizarea împotriva COVID-19 în mod echitabil la nivel global.
Comisia Europeană continuă negocierile şi cu alte societăţi farmaceutice pentru achiziţia unor potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19, printre acestea fiind Johnson & Johnson, Curevac, Moderna şi BioNTech.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: