31 / 07 / 2021


Comisia Europeană a prezentat prima strategie a UE privind egalitatea pentru persoanele LGBTIQ

Comisia Europeană a prezentat joi prima strategie a Uniunii Europene privind egalitatea pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgen, intersexuale şi…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 13/11/2020

Comisia Europeană a prezentat joi prima strategie a Uniunii Europene privind egalitatea pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgen, intersexuale şi queer (LGBTIQ), anunţată de preşedinta Ursula von der Leyen în discursul său din acest an despre starea Uniunii, şi îndeamnă fiecare stat membru să adopte o astfel de strategie naţională, informează un comunicat al executivului comunitar, scrie Agerpres.

Deşi în ultimii ani UE a făcut progrese în direcţia atingerii egalităţii pentru persoanele LGBTIQ, discriminarea împotriva acestora continuă să existe, astfel că 43% declară că se simt discriminate, precizează Comisia Europeană, adăugând că criza provocată de COVID-19 nu a făcut decât să agraveze această situaţie.

„Strategia prezentată astăzi abordează inegalităţile şi dificultăţile care afectează persoanele LGBTIQ, stabilind o serie de acţiuni specifice, inclusiv măsuri juridice şi de finanţare, pentru următorii cinci ani. Strategia propune includerea pe lista infracţiunilor din UE a infracţiunilor motivate de ură, inclusiv a discursului de incitare la ură şi a infracţiunilor motivate de ură cu caracter homofob, precum şi să promoveze legislaţia privind, printre altele, recunoaşterea reciprocă a filiaţiei în situaţii transfrontaliere”, explică Bruxellesul.

Comisia mai spune că „strategia îşi propune, de asemenea, să se asigure că preocupările LGBTIQ sunt bine reflectate în procesul de elaborare a politicilor UE, astfel încât persoanele LGBTIQ să fie în siguranţă în toată diversitatea lor şi să beneficieze de şanse egale pentru a reuşi în viaţă şi a participa pe deplin la societate”.

„Fiecare dintre noi ar trebui să se simtă liber să fie ceea ce este, fără teamă de persecuţie. Aceasta este Europa şi acestea sunt valorile pe care le reprezentăm. Această primă strategie adoptată la nivelul UE va întări eforturile noastre comune, ca să ne asigurăm că toată lumea este tratată în mod egal”, a declarat vicepreşedinta CE pentru valori şi transparenţă,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: