27 / 05 / 2022


Colţul ruşinii

Nu, nu al lor, al “repetenţilor” care au preferat să “doarmă în bocanci” în loc să însăileze trei prostii măcar…

De redactia , in Actualitate , at 24/09/2020

Nu, nu al lor, al “repetenţilor” care au preferat să “doarmă în bocanci” în loc să însăileze trei prostii măcar şi să ia cu ele ochii fraierilor de la care aşteaptă voturi. E colţul ruşinii noastre, a brăilenilor, pentru că noi am permis unor astfel de oameni să ajungă aici, noi le-am girat poziţiile cu care defilează acum dându-se drept candidaţi valoroşi, alternative viabile la actuala putere.
Dar haideţi să vedem cine sunt, de fapt, marii repetenţi şi de ce eu personal n-am avut nici cea mai mică aşteptare de la ei.
Cătălin Stancu. Chiar nu înţeleg ce caută omul acesta în USR, dar, mai ales, cum de acceptă  Dacian Cioloş sau Vlad Voiculescu (exemple de moralitate şi bun simţ) astfel de oameni în preajmă. Prezenţa lui Cătălin Stancu la conducerea locală a unui partid, parte a unei alianţe care se zbate pentru schimbare, pentru o nouă clasă politică, una educată şi corectă, e pur şi simplu sfidare. Şi ca să mă explic, ultima mea discuţie cu el s-a încheiat: “Nici măcar Bunea Stancu, liderul mitocăniei politice, nu şi-a permis vreodată să îmi vorbească aşa!”. Nu intru în amănunte, dar dacă m-a adus în situaţia de a reacţiona astfel, eu care mă aprind extrem de rar şi extrem de greu… a sărit rău calul.
Părerea mea, să-l schimbi pe Bunea Stancu cu Cătălin Stancu e ca şi cum ai fugi de dracu şi ai da de ta-su. Păcat de oamenii absolut remarcabili, valoroşi, oneşti pe care îi cunosc în USR- PLUS şi pe care i-aş vota cu ambele mâini, oriunde în ţara asta, mai puţin la Consiliul Judeţean Brăila.
Dan Păun. Fost Verde, fost ALDE, fost Dumnezeu mai ştie ce, actualmente membru al PPUSL – vă jur că am căutat cum se numeşte exact partidul acesta (Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal, fondat de Dan Voiculescu). Iată ce scria pe contul de Facebook când şi-a anunţat prezenţa în noul partid: “Îi invit pe cei care mă susţin să continuăm ceea-ce am început în 2012, şi să punem umărul la oprirea declinului societăţii, a clasei politice, şi la aşezarea României la locul pe care îl merită poporul român, între membrii UE, ONU şi NATO”.
Wow!!! Câtă implicare în tot ceea ce scrie! În realitate însă, lui Dan Păun  i se rupe de ce se întâmplă în Brăila. În plină campanie, şi după două mandate de consilier în miniparlamentul local, el nu găseşte altceva de spus decât că îl deranjează aspectul contoarelor din Centrul Vechi. Avioane, ce v-aţi fi aşteptat să deseneze pe foia cu care să se înscrie în bătălia pe proiecte?! Apoi, Doamne fereşte, să fi trimis-o electronic, de pe adresa personală de e-mail… n-ar fi fost “deloc fericit cu chestiunea aceasta”.  
Mihai Dănuţ. Fost PRM, fost PPDD, fost PC, fost om de afaceri, sau mai corect falimentar de afaceri, ajuns senator pe barba lui Dan Diaconescu, veşnic poftitor la orice funcţie scoasă la bătaie, indiferent de cine. Fostă opţiune pentru PSD la cârma CJ după ce Bunea Stancu a dispărut din peisaj, fost rezemător pe la uşile PNL de câte ori PSD & Company îl dădeau la gară, una peste alta eternul candidat la Primăria Braila. Candidat şi atât. E prea cunoscut în oraş ca să treacă de pragul acesta.
Silviu Dorin Petrea. Fost deputat USL, fost membru UNPR, PSRO, PRU, în prezent ProRomânia.
Râvneşte la fotoliul de primar, uitând parcă proverbul: “Ulciorul nu merge de multe ori la apă”, dar şi că “norocu-i chior o singură dată”. Chiar mă umflă râsul… ăsta-i candidat?!!!
Dintre primii 5 mari repetenţi, singurul care m-a surprins că a ignorat invitaţia este Ovidiu Nechita. Nu îi ştiu motivele, deci nu comentez. Ideea e că, din tot ce a făcut până acum în administraţia locală, aşa “gură-spartă” ori “vorbeşte gura fără el” cum îl cataloghează colegii, eu vă garantez: şi PNL, şi PSD ar fi avut o viaţă mult mai dulce în CJ în lipsa lui.
Pe ceilalţi repetenţi nici măcar nu merită să-i bag în seamă. Nişte necunoscuţi desemnaţi de nişte partide de a căror existenţă aflăm doar în campaniile electorale. Sper să-i voteze măcar nevestele, copiii şi cumetrii.
În rest, numai mâine nu-i poimâine şi vine ziua alegerilor. Aveţi grijă ce şi cum votaţi! Candidaţii da, dar Brăila chiar nu merită să fie pusă la colţ!

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: