24 / 09 / 2021


Cluj-Napoca, premiul de 100 de mii de euro în finala competiției „Capitală europeană a inovării 2020”

Comisia Europeană a anunțat joi că orașul belgian Leuven (Louvain) a fost ales Capitală a Inovării pentru 2020, o competiție…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/09/2020

Comisia Europeană a anunțat joi că orașul belgian Leuven (Louvain) a fost ales Capitală a Inovării pentru 2020, o competiție în care și municipiul Cluj-Napoca a fost finalist.
Leuven va primi titlul de „Capitală europeană a inovării 2020”, precum şi suma de 1 milion de euro pentru a sprijini activitățile sale de inovare şi a-şi consolida capacitatea de a stabili conexiuni între cetăţeni, sectorul public, mediul academic şi întreprinderi, cu scopul de a aduce beneficii societale comunităţilor sale.
Celelalte cinci orașe finaliste au fost Cluj-Napoca din România,  Espoo din Finlanda, Helsingborg din Suedia, Valencia din Spania și Viena din Austria. Fiecare dintre acestea vor primi câte 100.000 de euro.
Amintim că la începutul lunii august, Comisia Europeană a anunțat cele 12 oraşe europene finaliste în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020. Alături de Milano, Valencia, Viena și altele se afla și Cluj-Napoca, unicul oraș din Europa de Est care a ajuns în finală.
Mai târziu, Cluj-Napoca a fost ales și printre primele șase orașe care au luptat pentru mult râvnitul titlu.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: