26 / 05 / 2024


Claudiu Târziu(AUR) cere demisia lui Ciolacu: „Sunt scandalizat de capacitatea premierului de a-i minţi cu seninătate pe români” – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 30/12/2023

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, îi cere premierului Marcel Ciolacu să demisioneze „ca urmare a eşecului de proporţii legat de integrarea României în Schengen”.

Iată ce a spus acesta: „Nu mă miră, ci sunt doar scandalizat de capacitatea premierului Marcel Ciolacu şi a celor care îi cântă în strună de a-i minţi cu seninătate pe români. Încă din decembrie anul trecut am spus, cu toată responsabilitatea, că se impun demisiile tuturor oficialilor români care, nici în 2022, n-au fost capabili să negocieze cu succes integrarea României în Schengen, deşi noi îndeplinim de ani buni toate criteriile de aderare. Ca semn al recunoaşterii incompetenţei şi impotenţei lor politice, demisiile se impun cu atât mai mult acum, când austriecii au ţinut să taie elanul optimist al şefului PSD şi al Guvernului României, care, de aproape o lună, îi duc de nas pe români printr-o campanie de imagine fără scrupule, susţinând că, practic, integrarea la Schengen ar fi de-aici înainte numai o formalitate. Nimic mai fals!

Claudiu Târziu a mai spus că austriecii se opun integrării României în spaţiul Schengen, iar acceptarea deschiderii spaţiului maritim şi aerian european pentru România este condiţionată, aberant, de primirea în România a migranţilor ilegali din Siria şi Afganistan:

„Aceste noi condiţii sunt dincolo de orice normă europeană care priveşte spaţiul Schengen, dar, mai ales, sunt umilitoare pentru România. Dacă aceasta este ‘flexibilitatea Austriei’ pe care a anunţat-o cu mare bucurie premierul Marcel Ciolacu în relaţia cu România, atunci îl îndemn pe Marcel Ciolacu, cu aceeaşi responsabilitate şi seriozitate, să demisioneze din funcţia de prim ministru după ce îşi va fi cerut scuze că şi-a bătut joc de români”

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că în data de 23 decembrie a ajuns la un acord politic cu ministerele de Interne din Austria și Bulgaria pentru intrarea în Schengen cu frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie 2024, în timp ce negocierile pentru aderarea terestră vor continua și anul viitor.

 » Citeste mai mult

Comentarii