15 / 06 / 2021


Claudiu Târziu (AUR): Viaţa în Republica Moldova ar putea fi semnificativ îmbunătăţită în cazul reunificării cu România ~ InfoPrut

Cetăţenii Republicii Moldova ar putea avea o viaţă mai bună dacă ar avea loc reunificarea Basarabiei cu România, a declarat…

De redactia , in Opinii , at 01/04/2021

Cetăţenii Republicii Moldova ar putea avea o viaţă mai bună dacă ar avea loc reunificarea Basarabiei cu România, a declarat copreşedintele partidului AUR, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

Preşedintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României a apreciat relaţia bună dintre preşedintele Republicii Moldova şi cel al României, însă a declarat că parteneriatul dintre R. Moldova şi România nu trebuie să aibă loc doar în cadrul proiectului european.
„Noi suntem fraţi, trebuie să fim fraţi indiferent că Republica Moldova va intra sau nu în UE, mai degrabă nu va intra. Singura şansă pentru Republica Moldova să nu falimenteze este România, reunificarea cu România cât mai grabnică, să nu mai aştepte integrarea în UE şi nici alte basme. Vedem că viaţa în R. Moldova este foarte grea şi ea ar putea fi semnificativ îmbunătăţită în cazul reunificării cu România, pentru că este altă piaţă de muncă, ar fi alte salarii, alte pensii, alte alocaţii pentru copii, alte posibilităţi de circulaţie în Europa şi toată lumea, ar avea cetăţenii români de pe acest mal al Prutului toate avantajele pe care le au şi cetăţenii români de dincolo”, a subliniat Târziu.
Senatorul declară că unirea poate să aibă loc oricând şi că acest fapt ţine doar de voinţa poporului român şi de o clasă politică care să asculte voinţa poporului.
„Nu mă refer la un referendum, când a fost despărţită de Ţară, în Basarabia nu a fost referendum, nici acum nu trebuie să aibă loc un referendum. Dar, ascultă poporul, vezi şi ascultă ce spune, iar poporul trebuie să se exprime mai ferm, prin presiuni şi de stradă, dacă e necesar, şi la urne, când e cazul, astfel încât politicienii să înţeleagă că trebuie să facem unirea”, a mai spus acesta.
De asemenea,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: