24 / 02 / 2024


Ciucă acceptă condițiile impuse de Austria: O admitere parțială în spațiul Schengen este un real succes – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 29/12/2023

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că o admitere parțială în spațiul Schengen este „un real succes” și subliniază că vor fi continuate eforturile pentru admiterea cu granițele terestre, pentru traficul rutier și feroviar.

Nicolae Ciucă a scris pe pagina sa de Facebook că admiterea României în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime este rodul unei munci care a început imediat după integrarea noastră în Uniunea Europeană.Iată ce a spus acesta: „În toți acești ani, de la putere sau din opoziție, PNL a tratat dosarul României ca o prioritate absolută, fiind vorba despre cel mai important proiect de țară, după ce am devenit membri ai UE și NATO. Cei mai consistenți și relevanți pași au fost făcuți în perioada guvernărilor liberale din ultimii ani, când miniștrii Afacerilor Externe, Afacerilor Interne și Justiției au depus toate eforturile pentru cauza României.

Eforturile conjugate ale președintelui României, Klaus Iohannis precum și ale ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu și ale ministrei Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ne aduc astăzi semnale externe extrem de pozitive”, susține liderul PNL.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii