13 / 07 / 2024


Ciprian Demeter: Administrația Națională Apele Române, practici îndoielnice cu dedicație pentru ”privilegiați” – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 17/11/2023

Pe parcursul anchetei jurnalistice vom demonstra faptul că la Administrația Națională Apele Române există foarte multe probleme administrative, directori care în loc să se ocupe de siguranța cetățenilor, în special de siguranța digurilor, se ocupă de cu totul alte activități.

În prima parte vom arăta cum Administrați Bazinală de Apă Jiu, prin directorul Șerban Nicolae, condamnat penal, dispune după bunul plac de resursele financiare ale Administrației Bazinale de Apă Jiu sau organizează licitații îndoielnice, și nu numai.

Conducerea și o parte dintre angajații Administrației Bazinale de Apă Jiu, precum și structurile subordonate, respectiv sistemele de gospodărire a apelor din Dolj, Gorj, Mehedinți și sistemul hidrotehnic independent Petroșani au participat, în data de 17 mai 2023, la o întâlnire în Orșova. Conform răspunsului cu numărul 18.698 din 10.11.2023 oferit de Administrația Bazinală de Apă Jiu cu referire la scoplul întâlnirii de la Orșova, ni se aduce la cunoștință că aceasta a fost organizată în vederea pregătirii celebrării Zilei Internaționale a Dunării 2023.

Din răspunsul oferit se poate observa că totul este o minciună!

De ce 23 de angajați și-au luat o zi de concediu pentru o activitate care avea ca scop așa-zisa pregătire a unei activități în cadrul Administrației Bazinale de Apă Jiu și era o sarcină de serviciu? La acestă întrebare ar trebui să răspundă, în fața legii, conducătorii acestei instituții, deoarece există suspiciunea rezonabilă că deplasarea angajaților s-a făcut cu mașinile și șoferii instituției. Având în vedere aceste constatări, consider că în acest caz avem de-a face cu infracțiunea de delapidare, o infracțiune de serviciu așa cum prevede codul penal, care conform Art. 295:

(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

În acest caz nu cred că autoritățile din Dolj își vor face treaba, având în vedere că directorul condamnat penal, Șerban Răzvan, este un copil de fost magistrat al Judecătoriei Craiova.

Un alt caz interesat este organizarea de către Administrația Bazinală de Apă Jiu a unei așa-zise licitații publice. În anunțul de participare la licitație cu oferte în plic închis din 18 și 19.07.2023, se menționează următoarele: se organizează licitație privind închiriera bunurilor mobile, terenuri aflate în albiile minore de pe raza județului Dolj. Este inclusă aici și Balta Golenți care nu este o albie minoră, în cazul căreia scopul pare a fi înlăturarea materialului aluvionar pentru asigurarea scurgerii optime în albii.

În acest caz intervine următoarea întrebare: unde se scurge balta Golenți pentru asigurarea scurgerii optime în albii?

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *