05 / 07 / 2022


Ciprian Ciubuc: Maia Sandu are toate premisele pentru a apropia Moldova de România și UE

Distribuie acest articol! În urma unui raport recent Stratfor şi concluziile lui ar trebui să ne bucurăm. După alegerile din…

De redactia , in Opinii , at 14/07/2021

Distribuie acest articol!
În urma unui raport recent Stratfor şi concluziile lui ar trebui să ne bucurăm. După alegerile din Republica Moldova, Basarabia istorică a României Mari, și câștigarea tranșantă a alegerilor a partidului prezidențial al Maiei Sandu – partidul proeuropean PAS, care a obținut o majoritate aproape constituțională (67) de 63 de deputați în parlamentul de la Chișinău. Acest partid învingător are toate premizele să facă pași concreți pentru apropierea Republicii Moldova de țara mamă, prin acțiuni concrete și pragmatice în următorii 10 ani, iar România urmează să arate din nou ca la 1 decembrie 1918.
Nu este o glumă. Cert este că românii basarabeni au spus clar şi apăsat, NU Rusiei lui Putin. Prin campania AUR Moldova anti Dodon şi PSRM-PCRM şi anti oligarhi şi grupuri de crime organizată, noi AUR am avut o contribuție mai mult sau mai puțin importantă pentru informarea şi conştientizarea populației, astfel încât mesajul a fost asimilat şi perceput de acea categorie de cetățeni nehotărâți şi polarizarea votului către partidul prezidențial. De altfel Rusia lui Putin a pierdut definitiv controlul politicului la Chişinău, nu rămâne decât să-şi confirme nu ştiu a câta oară calitatea de stat agresor al Republicii Moldova şi să-şi suplimenteze efectivele de omuleți verzi în Transnistria, iar noi politicienii români să susținem şi să insistăm la nivel European dublarea sancțiunilor împotriva Rusiei, puterea proeuropenă de la Chişinău să blocheze toți liderii separatişti pe Nistru în enclavă, iar Ucraina de cealaltă parte, în aşa fel în cât cetățenii Republicii Moldova de dincolo de Nistru să doboare regimul separatist.
Specialiştii anunță schimbări importante în peisajul geopolitic și economic pentru următorii zece ani. Potrivit Stratfor, războaiele, declinul economic și schimbările de putere vor face ca statele considerate acum importante să intre într-un con de umbră, de exemplu Rusia. Astfel, România va recupera teritoriile pierdute acum 80 de ani în fața rușilor.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: