20 / 06 / 2021


Cioloș: Comisia Europeană va crea un portal pentru certificatele de vaccinare

Comisia Europeană va crea o platformă pentru pentru certificatele de vaccinare, testele PCR și dovezile de anticorpi, a anunțat Dacian Cioloș,…

De redactia , in Internațional , at 15/03/2021

Comisia Europeană va crea o platformă pentru pentru certificatele de vaccinare, testele PCR și dovezile de anticorpi, a anunțat Dacian Cioloș, liderul grupului parlamentar Renew Europe, precizând că deocamdată nu este vorba de un pașaport de vaccinare.

Potrivit informațiilor, în acest moment Comisia Europeană lucrează la o propunere legislativă privitoare la apariția unei platforme europene. Pe acest portal se vor regăsi certificatele de vaccinare, testele PCR negativ sau dovezile de anticorpi ale cetățenilor europeni care circulă, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să aibă asupra lor documente doveditoare.

„Săptămâna viitoare Comisia Europeană va veni cu o propunere legislativă pentru crearea acestei platforme europene la care se vor conecta statele membre și prin care se va emite acest certificat de vaccinare sau de test PCR negativ sau de dovadă de anticorpi. Ca poată circula liber cetățenii, indiferent de motivul pentru care circulă. Nu va fi un pașaport, nu vor fi restricții, ci va fi un certificat care să faciliteze circulația fără să mai fie oprit la fiecare frontieră să se verifice un document”, a explicat Cioloș.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: