13 / 07 / 2024


Ciolacu, arhitectul falimentului României: Incompetență și aroganță – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 26/11/2023

Haideți să oferim o lecție gratuită de economie premierului Ciolacu pentru că lăuda, rupându-și cămașa de pe el că a fost la Bruxelles și reușit să ridice acel plafon de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile.

Cea mai mare tâmpenie – culmea este că se mai și laudă cu EA. Să admitem că PIB-ul României este 100 de lei, din care 10 lei sunt la pensii, 10 lei la sănătate, 10 lei la educație, 10 lei pentru infrastructură etc.. Acel plafon care era impus însemna că 10 lei se duceau către pensionari. Ridicând plafonul fără să aduci mai mulți bani în economie înseamnă de fapt să iei bani de la școli, de la spitale și infrastructură.

Asta este soluția covrigarului de Buzău?

Sigur că nu aceasta este soluția sau asta este soluția celor care nu înțeleg economie. Dacă am avea un PIB de 200 de lei, cu același barem impus de PNRR de 10% pentru pensii, nu se mai duc 10 lei la pensii, se duc dublu – 20 lei, în același timp rămân nealterate celelalte cheltuieli pentru sănătate, școli sau infrastructură. Ideea nu este să crești procentul cheltuielilor pentru că la un moment dat o să te trezești că-ți crești acel procent fără să recuperezi banii din economie și practic se scrie pe fruntea ta – FALIMENT.

Asta a obținut premierul Ciolacu de la Bruxelles. A ridicat plafonul de cheltuieli fără să vină cu soluții de finanțare. Este o tâmpenie economică fără margini și din nou o bătaie de joc la adresa viitorului economic al acestei țări.

Soluția este alta – mai mulți bani la buget, și deci mai mulți bani pentru pensionari. Pentru aceasta e nevoie de măsuri de relaxare a fiscalității, exact opusul deciziilor luate de această guvernare.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii