27 / 07 / 2021


Cine vrea să câștige Primăria Bragadiru prin mijloace ilegale?

Distribuie acest articol! Bragadiru se pregătește de alegeri. Pe 27 iunie, cetățenii sunt chemați din nou la urne, după ce…

De redactia , in Internațional , at 18/06/2021

Distribuie acest articol!
Bragadiru se pregătește de alegeri. Pe 27 iunie, cetățenii sunt chemați din nou la urne, după ce fostul primar din partea PNL Vasile Cimpoeru a primit o pedeapsă de patru ani și patru luni într-un dosar privind eliberarea unor certificate de urbanism. Numit și „orașul dormitor” al Bucureștiului, un aspect care personalizează Bragadiru este că nu mulți își fac buletinul aici, astfel că numărul din teren nu corespunde numărului din acte, ceea ce reprezintă o provocare pentru dezvoltarea orașului. Dar nu doar: la fiecare scrutin electoral, candidații se dau peste cap pentru a-i determina pe locuitorii cu sau fără buletin să iasă la vot. În aceeași cheie se poate observa o creștere importantă a populației rezidente în Bragadiru, din decembrie 2020 până în iunie 2021, de la 28.617 locuitori rezidenți la data de 14.12.2020 la 30.207 la data de 16.06.2021, adică 1.590 de noi rezidenți în numai șase luni.
Vin alegerile, crește Bragadiru
Deși candidatul PMP-USR la funcția de primar al orașului Bragadiru, Teodora Desagă, anunță că are drept obiectiv prioritar o administrație fără corupție, aceasta apelează la mijloace mai puțin „ortodoxe” pentru obține voturi, respectiv, îi îndeamnă pe cetățeni să își stabilească domiciliul sau reședința prin viză de flotant.

Nu este pentru prima data când formațiunea USR folosește această metodă pentru a-și spori șansele într-o competiție electorală. La alegerile locale din septembrie 2020, oamenii noi în politică explicau detaliat alegătorilor cum să își facă viză de flotant, inclusiv în Sectorul 1 al Bucureștiului, unde rezultatul alegerilor a fost unul controversat și contestat.
Este ilegal îndemnul candidatului PMP-USR?
Potrivit art. 30 din Ordonanța de Urgență a Guvernului 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, reședința este acolo unde persoana fizică declară că are locuința secundară,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: