22 / 01 / 2022


Cine sunt miniștrii USR? Băieți de bani gata, cu studii în afară când alții nu aveau bani de o pâine

USR a promis o Românie fără Hoție și debirocratizarea țării, dar a început foarte prost solicitând nu mai puțin de…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Opinii Recomandare , at 25/12/2020 Etichete: , , , ,

USR a promis o Românie fără Hoție și debirocratizarea țării, dar a început foarte prost solicitând nu mai puțin de șase posturi de ministru într-un guvern umflat cu funcții publice.

PNL, USR și UDMR au creat zeci de posturi de miniștri și secretari de stat, ca să poată mulțumi pe toată lumea.

Avem 18 ministere de la două partide politice care vorbeau despre debirocratizare și un minister al digitalizării… când se vorbește despre digitalizare.

Iată care sunt miniștrii propuși de către alianța USR-PLUS în noul guvern al României și care vor salva țara cu miile de funcții publice pe care le vor ocupa politic:

  • Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene: Cristian Ghinea
  •  Ministerul Transporturilor: Cătălin Drulă
  •  Ministerul Sănătăţii: Vlad Voiculescu
  •  Ministerul Justiției: Stelian Ion
  •  Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizăzii: Ciprian Teleman
  •  Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: Claudiu Năsui.

Cristian Ghinea nu pare a fi un mare performer în viață, având pe numele său doar un apartament în București și destul de multe datorii.

A fost deputat ales pe listele USR. În sesiunea precedentă, cea care tocmai s-a încheiat, a avut doar 14 luări de poziții și 30 de luări de cuvând în biroul permanent al camerei. Nu are decât un singur proiect de hotărâre inițiat.

Este asociat la firma CRPE RESEARCH & CONSULTING SRL, firmă care nu a performat niciodată, cifra maximă de afaceri înregistrată vreodată fiind doar de 10 870 de lei. Se pare că după ce a obținut calitatea de parlamentar s-a lăsat de afaceri, nu de alta dar prin partid câștigă într-o lună cât a luat toată firma într-un singur an.

În anul 2019 a fost pus pe lista eligibilă a USR pentru ocuparea unui post de parlamentar european. Acum se întoarce acasă la comanda partidului, nu de alta, dar la Bruxelles nu a înregistrat nici o performanță notabilă și cel mai probabil că se simțea stingher, obișnuit să fie parte a combinațiilor politice de la București.

I se mai spune și ministrul zero fonduri europene deoarece nu a reușit să facă nimic din postura de ministru în guvernul Cioloș… Pe baza realizărilor sale în România imediat următoare accesarea de bani europeni, adică banii la care și noi cotizăm, a fost una dezastruoasă.

Ghinea și-a dorit să facă tot timpul politică dar fără să dețină o minimă experiență în viața privată.

Conform cv-ului înregistrat pe site-ul parlamentului european reiese că practic nu a muncit decât ca jurnalist și apoi s-a plimbat prin diverse asociații și instituții publice.

Cătălin Drulă a fost și el deputat pe listele USR.

Activitatea sa politică este superioară colegului Ghinea, ministerul zero absorție fonduri europene.

Cătălin Drulă a fost pus la ministerul transporturilor tocmai ca să îi închidă gura definitiv. El era un aprig contestator al celor care au condus și care lucrează în acest minister.

Conform declarației de avere postate pe site-ul camerei deputaților acesta nu deține nici o locuință, are o mașină fabricată în anul 2012 și un teren în Mogoșoaia. Drulă are nu mai puțin de 15 conturi bancare deschise, mare majoritate cu sume mai mici de 5 000 de euro.

Acesta deține acțiuni la OMV PETROM, TRANSGAZ și BRDE.

El este membru al asociației Pro Infrastructura… în fapt el este această asociație pe care a utilizat-o ca și armă politică.

Despre Cătălin Drulă putem afirma cu siguranță că nu are nici o legătură profesională cu acest domeniu pe care va trebui să îl conducă. Singura sa legătură este asociația realizată cu scopuri politice ca și armă împotriva celor care au condus ministerul până la acest moment.

Prezentul ministru nu pare că va rezista foarte mult pe acest post. Să comentezi pe internet și să faci filmulețe este una, să pui oameni să conducă România este cu totul altceva.

Vlad Voiculescu va fi ministrul sănătății, dar asta după ce a abandonat lupta pentru București încă dinainte ca ea să fi început. Colegii din București l-au căutat la telefon zile în șir și nu au reușit să dea de el.

Vlad Voiculescu are o mare calitate: a terminat cică facultatea în 11 ani, ceea ce nu este posibil deoarece regulile europene academice impun reguli și cu siguranță că ar fi fost exmatriculat. În realitate instituția unde spune el că a absolvit studiile superioare nu a putut prezenta nici un document către redacția și nici nu a confirmat că Vlad Voiculescu ar fi absolvit universitatea de care spune.

Ca să fim mai clari: nu există nici o dovadă că Vlad Voiculescu a terminat vreodat vreo facultate, dar acum este pus șef peste tot sistemul medical din România fără să aibă nici o calificare în acest sens.

Vlad Voiculescu a lucrat prin tot felul de corporații străine internaționale și apoi a căpătat diverse funcții publice ca urmare a calității deosebite de membru de partid.

În privința pregătirii nu reiese din documentele prezentate că ar fi terminat universitatea pe care menționat-o în CV.

Stelian Ion va fi ministrul justiției. Acesta a fost implicat într-un scandal ce vizează modul în care s-au distribuit locuințele ANL din Constanța. Stelian Ion s-ar fi declarat handicapat astfel încât să obțină o locuință, însă ulterior a fost apt pentru a ocupa funcția de parlamentar.

Acest personaj cu o moralitate îndoielnică a fost pus ministru la justiție, într-un total afront adus corpului de magistrați.

În declarația de avere apare doar apartamentul deținut împreună cu soția și ceva conturi bancare la Transilvania, sub 30 000 de euro.

Nu prea a performant ca și avocat, unul dintre clienții săi fiind tocmai fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.

Stelian Ion nu a dovedit niciodată că poate performa în vreun domeniu și probabil tocmai de aceea a fost și pus ministru al justiției.

Pentru Ciprian Teleman s-a inventat un minister de care nu era nevoie: al digitalizării. Păi digitalizarea începe cu existența unui minister, când tocmai esența ei este dispariția ministerelor?

Ciprian Teleman este unul dintre cei care au dorit să se joace cu banii de la USR și a fost mandatar financiar al partidului la alegerile locale și cele europarlamentare. Cu această ocazie a încasat sume colosale de bani. Sigur că el a declarat că nu a fost firma sa ci a soției sale cu care nu are nici o legătură. Te simți ofensat când unii te iau de prost și fac astfel de afirmații. El ieșise din firmă doar cu puțin timp în urmă.

Claudiu Năsui este genul de om care nu a reușit să stea mai mult de un an într-o firmă sau instituție și pe care niciodată nu l-ai angaja. Tocmai de aceea va avea un post important, cel al ministerului economiei.

Năsui nu a fost în stare nici să îți completeze corect declarația de avere trecând un apartament în dreptul terenurilor. Cine știe ce acte va semna pe acolo, sperăm că cineva le va citi înaintea lui.

Are vreo 8 conturi bancare deschise, toate cu sume mai mici de 5 000 de euro. Se pare că este o practică la USR aceasta cu deschiderea de conturi la care nu se impune supravegherea specială.

Năsui are interese la Banca Transilvania, acolo unde deține acțiuni.

Ca și ceilalți colegi ai săi a făcut câteva asociații fictive ce le-a folosit în bătălia politică.

Te uiți la CV-ul lui Claudiu Năsui și nu l-ai angaja niciodată: pur și simplu nu a reușit să stea prea mult la nici un loc de muncă.

Cam aceasta este adunătura de la USR care dorește să conducă România și ne oferă nouă lecții de moralitate. În esență este vorba de un grup de cunoștințe de ale lui Barna, cel care s-a vrut prim-ministru dar s-a mulțumit și cu funcția de vicepremier.

Comentarii


%d blogeri au apreciat: