28 / 07 / 2021


Cîmpeanu: Numărul de elevi la clasă se reduce de la 28 la 26 și 24 / Vor apărea 1.000 de clase noi | .News

Sorin Cîmpeanu / sursa: wikipedia commons Numărul maxim de elevi într-o clasă de liceu va fi 26, la filiera teoretică,…

De redactia , in Actualitate , at 21/01/2021

Sorin Cîmpeanu / sursa: wikipedia commons
Numărul maxim de elevi într-o clasă de liceu va fi 26, la filiera teoretică, față de 28, cât este acum, și de 24, față de 28, la filiera tehnologică, potrivit unui ordin semnat joi seară de ministrul Educației. În baza acestor criterii va fi formată cifra de școlarizare pentru anul școlar următor.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu răspunde acuzelor venite de pe mai multe direcții privind numărul prea mare de copii la clase, 28, susținând că toată lumea a avut la dispoziție 3 luni de zile să ceară modificări, dar ”cu o zi înainte, toată lumea a luat foc”.
”Dar știm de 3 luni ca avem 28 de elevi in clasă dar nu spune nimeni nimic pana cu o zi inainte. Mie nu mi se pare asta o modalitate de lucru conformă cu o bună guvernare. Cu o seară înainte era absolut imposibil să modfici metodologia, chiar dacă ai fi avut decizia de a modifica numărul de elevi. Stiți că dacă se pleacă de la 28 se ajunge la număr mare, mai ales in urban. Nu este o scuză, este doar o realitate”, a precizat ministrul, în cadrul Forumului Bunei Guvernări Locale în Educație, potrivit HotNews.ro.
1.000 de clase noi / Impact bugetar mărit
„Cred că atâta vreme cât această metodologie este asumată de un ministru al educației în funcție, atâta vreme cât impactul financiar – este vorba de simpla micșorare de la 28 la 26 pe filieră teoretică și de la 28 la 24 pe filiera tehnologică plus profesional plus dual, impactul este mult peste 1000 de clase. Există un impact financiar corespondent. Acest impact financar trebuie să își gasească impactul in buget, pe care îl discutăm tot acum. Locul se găsește prin niște discuții deloc liniștite intre ministerul educației si ministerul de finanțe.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: